2024. április 25., csütörtök

Tűz Topolyán

A Branko Radičević utca egyik lakóházának melléképületében keletkeztek károk – Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

Kedden 15 óra táján a topolyai Branko Radičević utca 5. alatti lakóépületéhez riasztották a belügyi szervek katasztrófaelhárító egységeit, ugyanis tűz ütött ki a lakóház mellékhelyiségében.

Az oltásban részt vettek a topolyai és a bácskossuthfalvi hivatásos egységek, illetve a topolyai Dr. Hadzsy János Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a bácskossuthfalvi Moravicai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is. Az esettel kapcsolatban Nagy Simon, a Moravicai Ö. T. E. elnöke elmondta, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont tetemes.

– A topolyai Branko Radičević utca egyik, közelmúltban takarosan felújított házában történt a tűzeset. A lángok a lakóház melletti melléképületben, a kazánházban csaptak fel, és egyelőre folyik a tűz okának vizsgálata, így biztosat még nem lehet tudni. A tulajdonos elmondása szerint már régen nem gyújtottak be, és nem is kerülhetett a helyiségbe dohánycsikk. Mindez arra utal, hogy elektromos meghibásodás történhetett, de biztosat ennek kapcsán csak a vizsgálat lezárása után lehet mondani. Annyi bizonyos, hogy a melléképület teljesen tönkrement. Szerencse a balszerencsében, hogy a lakóhelyiségekben nem esett kár, de az új cserepekkel befedett tetőnek sajnos komoly javításon kell átesnie – nyilatkozta lapunknak a bácskossuthfalvi önkéntes tűzoltó egyesület elnöke.

A Lukoil benzinkút melletti, domboldalra vezető utcába, két tűzoltókocsival vonultak ki Topolyáról a hivatásos egységek, és egy jármű érkezett Bácskossuthfalváról. A csaknem 10 hivatásos tűzoltó mellett három önkéntes vett részt az oltásban a Moravici Ö. T. E.-ből és két önkéntes a Dr. Hadzsy János Önkéntes Tűzoltó Egyesületből.