2024. április 19., péntek

A közvállalat munkájáról

Kishegyes község kommunális közvállalata sikeresen megoldotta a közterületek fertőtlenítését – A szokásos szolgáltatásokat továbbra is zavarmentesen végzi – Őszre vízvezetékcsere várható

 A kishegyesi Kommunál Közvállalat a járványhelyzet miatt kénytelen volt kiszélesíteni tevékenységének körét. Ettől függetlenül a dolgozók igyekeztek maradéktalanul elvégezni a szokásos feladataikat – számolt be lapunknak Kormányos Levente, a közvállalat igazgatója, majd arról is szólt, hogy a járványhelyzet függvényében sikerült átszervezni a munkát.

– A március derekától májusig tartó időszakban, a rendkívüli állapot idején, a közvállalat naponta fertőtlenítette a közterületeket és közintézményeket. A közintézmények fertőtlenítése azonban az intézmények vezetőinek felkérésére vagy felsőbb utasításra május 15-e óta folyamatos. A piacterek fertőtlenítése továbbra is zökkenőmentes, a község mindhárom településén. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden heti piac után fertőtlenítünk. Jó eredménynek tartom, hogy sikerült helyt állnunk, és kielégítően elvégeztük a közterületek, közintézmények fertőtlenítését. Másrészt a mögöttünk álló időszakban leginkább arra összpontosítottunk, hogy a szolgálatatásaink zökkenőmentesek legyenek. Minden megszokott szolgálatatásunk, mint a víz biztosítása, a szemételszállítás és a közterületek karbantartása, fennakadás nélkül folyt. Egy viszonylag nehéz évben vagyunk, aminek a mindenki számára ismert koronavírus-járvány az oka – mondta el Kormányos, majd azzal folytatta, hogy a járványhelyzettel összhangban végzik a munkálatokat, és tervezik a feladataikat az előttünk álló időszakra.

– Az ősz folyamán szeretnénk lecserélni a vízhálózatot néhány utcában. Kishegyesen elsősorban a Deák Ferenc utca egy szakaszára gondolok, valamint a Dózsa György utcára. Emellett, reményeink szerint, hamarosan megkezdődik a Verbászi út végén lévő új kútnak a fúrása. Itt különböző munkálatokkal fogunk hozzájárulni a projektum sikeréhez. Ránk vár a terepnek az előkészítése, az új kútnak a rákapcsolása a meglévő vízhálózatra, valamint különböző infrastruktúrák biztosítása –

számolt be az igazgató, majd arról is szólt, hogy a közvállalat számára gondot okoz a községben lévő szeméttelepek folyamatos karbantartása is. Ez azért gond, mert nagy anyagi terhet ró a közvállalat vállára – fogalmazott Kormányos, és reményét fejezte ki, hogy ez a probléma rövid időn belül megoldódik, a szabadkai Regionális hulladéktároló Kft.-vel való együttműködésnek köszönhetően.

A Komunál Közvállalat igazgatója végezetül arról is beszámolt, hogy a vállalat helyi irodái, ahol az ügyfeleket fogadják, továbbra is a megszokott nyitvatartással működnek, a község mindhárom településén. Mint minden közintézményben, ezekben is kötelező a szájmaszk és a kesztyű használata – hangsúlyozta az igazgató.