2024. április 25., csütörtök

Szeptemberben lehet pályázni járdaépítésre

Az adai II. helyi közösségben szeptember 1. és 10. között jelentkezhetnek az érdekelt lakosok

A koronavírus-járvány miatt az adai II. helyi közösségben április helyett szeptember 1. és 10. között igényelheti a lakosság az építőanyagot járdaépítésre, amelyhez a helyi közösség biztosítja a sódert és a cementet, az igénylők pedig önerőből megépítik. Varga Elfride, a helyi közösség titkára elmondta, hogy 1 millió dinárt biztosítanak a járdaépítésre, és 50-60 háztartás jelentkezésére számítanak, aminek köszönhetően várhatóan 1 kilométernyi járda épül majd meg.

Az adai községháza (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai községháza (Csincsik Zsolt felvétele)

– A járdafelújítás a II. helyi közösségben már hét éve zajlik a lakosság és a helyi közösség összefogásával. A pályázatot eddig mindig tavasszal írtuk ki, az idén azonban ez a koronavírus-járvány miatt lehetetlen volt. Ezért szeptember elsejétől tizedikéig lesz meghirdetve a pályázat, amelyre várjuk az érdeklők jelentkezését. A szokásosnál rövidebb lesz a jelentkezési idő, mert szeretnénk mielőbb lebonyolítani a közbeszerzési eljárást. Azt terveztük, hogy szeptember 20-a után szétosztjuk az építőanyagot a lakosoknak, mert elég rövid idő áll rendelkezésre a járda kiépítésére. Korábban november elsejéig kellett végezni a betonozással, ez alkalommal viszont a határidő november 15-e lesz, ebben toleránsak leszünk – magyarázta Varga Elfride.

A jelentkezőknek a ház utcai frontjának hosszúságát kell megadniuk, a helyi közösség pedig 1 méter szélességű járda kiépítéséhez biztosítja a sódert és a cementet, valamint a kocsibejárók alá a három darab átfolyó betoncsövet. Varga Elfride megjegyezte, hogy a kivitelezést a lakosoknak kell elvégezniük. Ha valaki szélesebb járdát szeretne, és betonozni akarja a bejáratot is, valamint betonvassal kívánja megerősíteni, akkor ahhoz már neki kell megvásárolnia a szükséges építőanyagot. A helyi közösség titkára kiemelte, 50-60 jelentkezőre számítanak. A koronavírus-járvány miatt a pályázóknak szeretnék megkönnyíteni a jelentkezést, ezért a tervek szerint a jelentkezési ívek letölthetők lesznek a helyi közösség honlapjáról is. Varga Elfride szerint a pályázók így otthon kitölthetik az ívet, amelyet viszont legjobb lenne, ha személyesen adnának le a helyi közösségben az esetleges pótlások és javítások miatt.