2024. április 19., péntek
SPORTHÍREK

Novak ott lesz New Yorkban

TENISZ

A világelső részéről hivatalos bejelentés még nem volt, közvetve azonban, egy szervezői közlemény tartalmából ítélve megerősítettnek tűnik, hogy Novak Đoković ott lesz az augusztus 24-én kezdődő New York-i (Cincinnatiből áthelyezett) 1000-es tornán. A torna szervezői közzétették ugyanis a páros résztvevőinek listáját, amely szerint Đoković a zombori Filip Krajinovićtyal az oldalán indul. A világelső természetesen még visszaléphet, ha azt ítéli meg helyesnek, az ideiglenes szabályok szerint ugyanis büntetés veszélye nélkül az utolsó pillanatban is lemondható bármelyik torna.

Időközben Lexingtonban és Prágában folytatódtak a női tornák. A cseh fővárosban a volt világelső Simona Halep csak kemény háromjátszmás küzdelemben győzte le a szlovén Polona Hercogot, Amerikában pedig Bernarda Pera 6:4, 4:4-es vezetésnél négy breaklabdát hagyott ki Serena Williams ellen, így a 2. fordulóban a Williams nővérek 31. egymás közötti csatája következik.

LEXINGTON. – A női torna 1. fordulójában: S. Williams–Pera 4:6, 6:4, 6:1, V. Williams–Azarenka 6:3, 6:2, Fernandez–Stephens 6:3, 6:3, Gauff–Dolehide 7:5, 7:5, Bellis–Di Lorenzo 6:1, 6:2, Putinceva–Tomljanović 6:0, 6:4, Rogers–Doj 6:4, 4:6, 6:2, Teichmann–Kalinszkaja 6:2, 7:5, Govorcova–Mattek 7:6, 6:1, Blinkova–Ahn 2:6, 6:4, 3:1 – feladás.

PRÁGA. – A női torna 1. fordulójában: Halep–Hercog 6:1, 1:6, 7:6, Giorgi–Kosztjuk 4:6, 6:2, 7:6, Sorribes–Strýcová 7:6, 6:1, Curenko–Alekszandrova 6:2, 6:4, Kung–Bolsova 6:4, 6:3, Krejčíková–Tig 6:4, 6:3. 2. forduló: Kr. Plíšková–Martić 6:1, 7:5.

ASZTALITENISZ

Elhalasztották az Eb-t

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztották a szeptember 15–20-ára kiírt varsói asztalitenisz-Európa-bajnokságot. Az ETTU közleménye szerint az ismételten növekvő európai megbetegedések, az utazási korlátozások és a különböző országokban érvényben lévő karanténszabályok miatt döntött így. A lengyel szövetség megértette és elfogadta a halasztást. Ronald Kramer ETTU-elnök jelezte, hogy a játékosok, az edzők, a hivatalos személyek és az önkéntesek egészsége mindennél fontosabb, és nem lett volna fair az Eb, ha nem mindenki tudott volna rajta részt venni. Az Eb új időpontját később jelölik ki.

SZNÚKER

Kiesett a címvédő

Sima, 13:9-es vereséget szenvedett a sheffieldi sznúker-világbajnokság negyeddöntőjében a címvédő Judd Trump. A 30 éves brit már az első két körben is szenvedett a Crucible Színházban a jóval alacsonyabban rangsorolt riválisokkal, a legjobb nyolc között a világranglistán nyolcadik Kyren Wilson pedig már túl nagy falatnak bizonyult, Trump 2:2 után folyamatosan hátrányban játszott, ami az utolsó frame-ig nem is változott. Ezzel tovább tart a Crucible-ben az első győztesek átka, vagyis az a tény, hogy a címvédés még sosem jött össze olyan világbajnoknak, aki előző évben először nyerte meg a legrangosabb tornát. Wilson ellenfele az elődöntőben a meglepetésre idáig jutó McGill, a másik ágon Ronnie O’SullivanMark Selby rangadót játszanak.

Sznúker-világbajnokság, negyeddöntők: Judd Trump–Kyren Wilson 9:13, Kurt Maflin–Anthony McGill 10:13, Mark Williams–Ronnie O'Sullivan 10:13, Mark Selby–Neil Robertson 13:7.