2024. április 20., szombat
VÍZILABDA

Meglepetés a fővárosi rangadón

Kedden két rangadóval folytatódott a magyar női vízilabdakupa, az A csoportban az FTC az UVSE-vel, a B jelű ötösben a BVSC a Dunaújvárossal találkozott – előbbin történelmi Fradi-siker született (12:10), utóbbi sima vendéggyőzelmet (9:4) hozott.

A Ferencváros eddigi három mérkőzésén hullámzó teljesítményt nyújtott, hiszen egy 18:9-es győzelemmel kezdte a sorozatot, majd 15:14-re kikapott Egerben, míg a 4. fordulóban kíméletlenül, 15:2-re verte a Tatabányát. A legutóbbi öt bajnokságot megnyerő UVSE eddig magabiztosan pólózott, Benczur Márton együttese a Népligetbe is esélyesként érkezett. Rendkívül pörgős meccset játszottak a felek, a kezdeti vendégvezetés után a zöld-fehérek fokozatosan átvették az irányítást, és a gyengébb rajtot követően egyenlítettek, majd a második negyedben őrizték többgólos vezetésüket. A Fradi lendülete és ereje a nagyszünetet követően sem fogyott el, eredményes védekezéseiket szépen kivitelezett támadások követték, a záró játékrészre Béres Gergely csapata 9:6-os vezetést szerzett. Az utolsó nyolc percben az UVSE magára talált, az addig semlegesített Keszthelyi Ritát nem tudták tovább tartani, a válogatott csapatkapitányának irányításával visszajöttek (10:10). A Fradi a háromgólos előny elherdálása ellenére sem tört meg, újítani tudott. Illés Anna az utolsó percekben, a döntő pillanatokban is vállalta a vezéregyéniség szerepét, mellette a friss igazolás, Vályi Vanda is villant, így az FTC 14. próbálkozásra legyőzte az UVSE-t.

A másik rangadón a BVSC egyéni villanásokkal igyekezett lépést tartani a Dunaújvárossal, Mihók Attila gárdája viszont ezúttal is jó csapatjátékára alapozott, és esélyt sem hagyott Petrovics Mátyás alakulatának. A Dunaújvárosnál mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz, míg a hazaiaknál egyedül Doroszlai Vanda teljesítménye volt említésre méltó.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: FTC–UVSE 12:10, Szentes–Tatabánya 15:10. Az állás: UVSE 9, FTC 9, Eger 9, Szentes 3, Tatabánya 0 pont. B csoport: Szeged–Honvéd 11:9, BVSC–Dunaújváros 4:9. Az állás: Dunaújváros 12, BVSC 9, III. kerületi TVE 6, Szeged 3, Honvéd 0 pont.