2024. április 25., csütörtök

Katonalakások a kaszárnya helyén

Megkezdték a biztonsági erők tagjai számára épülő lakótömbök infrastrukturális felszerelését

Miután megteremtődtek a feltételek a biztonsági erők számára épülő lakótömbök építésének az újabb fázisára, a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal engedélyt adott a versenypályázaton nyertes kivitelezőnek a bekötőutak, valamint a közmegvilágítás kialakítására.

A Jugovićevo városrészben 548 lakás épül a biztonsági erők tagjai számára több mint 35 ezer négyzetméteren, ezek az ingatlanok a rendőrség, a katonaság, a biztonsági szolgálatok és a büntetés-végrehajtási intézmények dolgozóinak szavatolnak majd állandó lakhatást, ők a piacinál kedvezményesebb áron juthatnak hozzá ezekhez a lakásokhoz.

Az újvidéki önkormányzat a városi költségvetésben biztosította a munkálatok kivitelezéséhez szükséges összeget. Az építkezést két fázisban bonyolítják le. Az első fázisban befejezik a lakótömbök infrastrukturális felszerelését, amelynek keretében kiépítik a víz- és a szennyvízhálózatot, a hővezetékeket, valamint a bekötőutakat, a járdát, a kerékpárutat és a parkolókat. Ezenkívül kialakítják a közmegvilágítást, és a zöld felületeket is. A munkálatok második fázisában létrehozzák majd a bekötőutakat és a parkolók közötti útrészeket.

Egyébként a biztonsági erők tagjai számára már több mint 800 lakás építése van folyamatban országszerte. Újvidék az ötödik olyan város, ahol az állami projektum beindult, korábban Nišben, Vranjéban, Kragujevacon és Kraljevón kezdődtek meg a munkálatok.

Az újvidéki építkezést a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal finanszírozza, a projekt megvalósítására előirányozott összeg 331.241.199,00 dinár.

Miloš Vučević polgármester előzőleg úgy nyilatkozott, hogy elképzelése szerint Újvidéknek ez a negyede lesz talán a városnak a legszebb része. Itt új iskolát és óvodát nyitnak majd, valamint egy atlétikai központ építése is tervben van.