2024. március 29., péntek
EURÓPA–LIGA

15 perc őrület

Lukakut nem lehet megállítani az El-ben (Fotó: Beta/AP)

Lukakut nem lehet megállítani az El-ben (Fotó: Beta/AP)

Romelu Lukaku történelmi gólja is kellett az olasz bajnoki címről épphogy lemaradó milánói Internek a Leverkusen ellen az Európa-liga negyeddöntőjében a győzelemhez. Hétfő este az első negyedórában úgy tűnt, egy teljesen eseménytelen mérkőzést láthatunk a képernyőkön, hogy aztán a következő tizenöt percben három gól is szülessen. A Nerazzurri egy német védelmi hiba után szerezte meg a vezetést: Barella csapott le a kipattanó labdára, majd jobb külsővel gyönyörűen tekert az alsó sarokba. Pár pillanat múlva érkezett Lukaku rekordot jelentő találata: a belga csatár lefordult emberéről, és a hálóba kotorta a játékszert, ezzel sorozatban kilencedik El-meccsén is eredményes volt. A Leverkusen a 23. minutumban Havertz révén szépített, ezzel véget is ért a gólgyártás. Az Inter ugyan még kapott egy tizenegyest, de a VAR ítélete alapján jogosan érvénytelenítették az ítéletet. A második játékrészben főként az olaszok veszélyeztettek, de a 2:1-es állás a hármas sípszóig nem változott.

Az este másik meccsén érvényesült a papírforma, igaz, a Manchester United kicsit nehezebben nyert a vártnál. A Köbenhavn a rendes játékidőt megúszta kapott gól nélkül. Mindez legfőképpen a dánok kapusának, Karl-Johan Johnssonnak köszönhető. A hosszabbításban az év egyik – ha nem a legjobb – igazolása, Bruno Fernandes büntetővel döntötte el a továbbjutás sorsát.

BAJNOKOK LIGÁJA

Gasperini párbajra hívja a párizsiakat

Mától kezdődően minden napra jut egy BL-negyeddöntős összecsapás. Az első az Atalanta és a PSG csatája, ami a két csapat idei teljesítményét ismerve gólgazdag találkozót hozhat. Gasperini bergamói alakulata Európában – a Bayern München mögött – a második leggólerősebb együttes. A PSG-t bővebben nem kell bemutatni senkinek sem, ám Thomas Tuchel vezetőedzőnek jókora fejfájást okozhat, hogy a tini világbajnok Mbappé bár ott van a keretben, állítólag még nem épült fel teljesen sérüléséből.