2024. április 23., kedd

Víkendházbérlés akár egy éjszakára is

A járvány miatt az elmúlt időszakban a hazai látványosságok és kirándulóhelyek egyre nagyobb látogatottságnak örvendenek, így a vendéglátók is szép keresetre tehetnek szert.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Az árak széles skálán mozognak, de mindenki megtalálhatja a zsebének megfelelő ajánlatot. Úvidéken a Köves vikendtelepülés közvetlenül a Duna partján helyezkedik el és ideális hely azok számára, akik nyugalmat szeretnének a városi zajoktól. A hirdetések szerint egy éjszakára ezen a területen 30 és 70 euró között bérelhetünk házat, ha pedig csak néhány órára szeretnénk élvezni a környezetet, akkor 15 eurót kell fizetnünk. Az egyik hirdetést közlő tulajdonos szerint a hétvégi ház vízellátása tartályból történik, az áramot pedig napelemekből szerzi. Ugyanebben a víkendzónában egy hétvégére 70 euróért bérbe vehető ház 30 négyzetméteres, a folyó partján áll és közel van hozzá a Mačak csárda is. A telek egy rendezett fürdőhelyre nyílik, így a legkisebbeknek is tökéletes kikapcsolódást nyújthat.

Azok számára, akik olcsóbban szeretnének kijönni, ajanlatos a mindössze 20 percnyi autózásra lévő Futakra ellátogatniuk, ahol a folyóparti víkendelepen csupán 25 euróért tudnak víkendházat bérelni egy napra. A Weekend House egész hónapban akciós áron nyújtja a szolgáltatásait, 30 euróért lehet kibérelni. A házban három hálószoba van és összesen négy személy tud itt nyaralni. A horgászás szerelmeseinek csónak, míg a sportolóknak két kerékpár áll rendelkezésre. A szomszédos Tarcal-hegyen, pontosabban Vrdniken, a kis méretű víkendházakat személyenként 8 és 40 euró között bérelhetők. A tehetősebbek villákat is bérelhetnek 240 eurós áron, itt a gyönyörű kilátás az ütőkártya, na meg a medencék. A fotó a Kövesben készült tegnap, a vízállás kedvező, sokan itt találják meg a menedéket a hőség elől.