2024. március 29., péntek

Elmaradnak a városnapi rendezvények

Szabadka Város szeptember elsején ünnepli a település napját annak alkalmából, hogy 1779-ben ezen a napon hirdették ki, hogy Mária Terézia szabad királyi várossá nyilvánította a települést. A járványügyi helyzet miatt az idén elmarad a hagyományos központi ünnepség, és a kísérőtartalmakat sem rendezik meg, tudtuk meg a helyi önkormányzat közleményéből.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– Habár a járványügyi helyzet stabilabb, mint július végén, a szabadkai helyi önkormányzat úgy véli, hogy a Szerbiában, valamint a város területén tapasztalható bizonytalan helyzet miatt továbbra is óvatosságra és felelősségteljes viselkedésre van szükség a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. A megelőző intézkedések betartása, valamint a polgárok egészségének megóvása most mindennél fontosabb – áll a város közleményében.

A rendezvény szervezői ezen döntésükkel tiszteletben tartották a városi válságkezelő törzskarnak, valamint a köztársasági járványügyi válságtörzsnek a vírus terjedésének megakadályozása érdekében meghozott gyülekezési tilalomra vonatkozó rendeletét – olvasható a közleményben.