2024. április 18., csütörtök

A felszereltség kifogástalan

Új eszközökkel bővült a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola

Új és korszerű felszereléssel várják a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában a tanév kezdetét. Legyen a tanévkezdés ilyen vagy olyan, az újdonságok nem fognak kárba vészni.

Az tanintézmény igazgatója, Szekeres Valentin elégedettségének adott hangot annak kapcsán, hogy a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Közösségi – Nemzeti Kisebbségi Titkárságnak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak, továbbá a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, a magyarkanizsai önkormányzatnak, a helyi közösségnek, sőt a civil szervezeteknek is fontos volt az, hogy az iskola folyamatosan fejlődjön. Nekik köszönhetően számos fejlesztést sikerült megvalósítani, ennek köszönhetően növelhetik az oktatás színvonalát és megkönnyíthetik a tanárok és a diákok munkáját, egyszersmind lépést tudnak tartani a korral. Az, hogy az oktatás szeptemberben milyen módon folyik, nem befolyásolja az örömüket, hiszen időtálló dolgokkal gazdagodtak, amiknek hosszú éveken át hasznát vehetik. Az igazgató elmondta, nagyon fontos számukra a lehető legjobb teljesítmény nyújtása, ehhez pedig elengedhetetlenek a folyamatos, akár kis-, akár nagyléptékű fejlesztések, amik előrébb viszik őket.

– Ami a horgosi iskolát illeti, számos beruházás valósult meg itt is, csakúgy, mint a kispiaci épületben. A nyári szünetet teljes mértékben kihasználtuk a munkára. El kell mondanom, hogy 2020 őszétől intézményünk történetének talán legszerteágazóbb beruházása, fejlesztése fog megvalósulni. Mindkét épületünkben nagyméretű, interaktív tábla kap helyet, és mindkét épületben konyhaberendezés vásárlása is várható. Horgoson új bútorzattal bővültünk. A közeljövőben nagy mennyiségű taneszköznek a megvásárlása, Kispiacon pedig a tornaterem felújítása és a nyári tanterem átadása van kilátásban a nagyon közeli jövőben. Megújul iskolánk honlapja és megszervezzük a hagyományos diákszínjátszó találkozót is, ami nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket – hangsúlyozta Szekeres Valentin.

– A támogatásoknak köszönhetően ezeket a fejlesztéseket összesen 350 ezer dinár értékben tudtuk megvalósítani, amiért hatalmas köszönet illeti mindazokat, akik segítettek nekünk. Az ilyen jellegű beruházások nagyon nagy örömre adnak okot, ugyanakkor hangsúlyoznom kell azt is, hogy iskolánk munkaközösségére jellemző egy olyan értékrendszer, amely a pozitív gondolkodást helyezi előtérbe, aminek köszönhetően a motiváció mindig jelen van, éppúgy, mint az elhivatottság, ezért óriási köszönettel tartozom nekik, és kötelességemnek érzem én magam is. Szerintem kötelessége a mindenkori vezetésnek is minden olyan lehetőséget megragadni, amely által fejlődés érhető el. Ez eddig is megtörtént, és bízom abban, hogy a jövőben is így lesz – magyarázta a Kárász Karolina Általános Iskola igazgatója.