2024. április 16., kedd

Kevesebb páciens – kevesebb COVID-kórházi részleg

Bezártak a Vajdasági Klinikai Központban néhány COVID-részleget, mivel csökkent a koronvírussal fertőzött páciensek száma. Ennek ellenére nem érkezett el a lazítás ideje – nyilatkozta kedd reggel Edita Stokić, az intézmény igazgatója.

A Szerbiai RTV-nek elmondta, hogy jelenleg a klinikai központban 216 koronavírus-fertőzöttet kezelnek, közülük 13-an szorulnak lélegeztetőgépre. A jelenleg kórházi kezelésre szorulók átlagéletkora 40 és 60 év között mozog.

Hozzátette, hogy a rehabilitációs, az idegsebészeti valamint az ortopédiai osztály COVID-részlegeiben már nincsenek koronavírus-fertőzöttek, mivel jelentősen csökkent az új, kórházi kezelésre szoruló páciensek száma. Elégedettségének adott hangot, hogy csökken a betegek száma, de, mint mondta, ez kétélű dolog, mert a bizakodó kijelentések után az emberek kevésbé tartják magukat az óvintézkedésekhez.

A javuló tendenciát mellőzni kell, ezek azok a pillanatok, amikor be kell tartanunk minden óvintézkedést. Nem szabad elengednünk magunkat, kötelező a védőmaszk viselése, be kell tartani az ajánlott távolságot, meg kell akadályoznunk, hogy nagyobb számban gyülekezzenek egy helyen a polgárok – hangsúlyozta.

A Vajdasági Klinikai Központban és a péterváradi katonakórházban 235 beteget ápolnak.