2024. április 19., péntek

Csökken a betegek száma

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében hetven beteget ápolnak

A szabadkai városi válságkezelő törzskar hétfőn közleményt adott ki, amelyben a koronavírus okozta járványhelyzet aktualitásairól informálják a közvéleményt.

Mint megtudtuk, a Közegészségügyi Intézet adatai alapján a járvány kezdete óta Szabadka Város területén 360 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak. Ezen időszak alatt 15 olyan haláleset történt, amelynél a halál oka összefüggésbe hozható a koronavírussal. Az észak-bácskai körzetben 445-en fertőződtek meg, és összesen 17-en hunytak el a Covid-19 következtében.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A Szabadkai Közkórház hétfői jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó osztályán az elmúlt 24 órában 18 polgárt vizsgáltak meg. Ezen vizsgálatok közül hat vizsgálat ellenőrző jellegű volt. Három polgárt további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt három, korábban a kórházban ápolt beteget engedtek haza. Az intézmény alkalmazottai között nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

A kórház Covid-részlegében jelenleg hetven beteget ápolnak. Az intenzív osztályon hét pácienst kezelnek. Közülük ketten gépi lélegeztetésben részesülnek.

A koronavírus-fertőzés következtében az elmúlt hétvégén elhunyt egy 1958-as születésű nő.

A kórház jelentése emellett arról is szót ejt, hogy a július végi adatokhoz képest az elmúlt héten csökkent a megvizsgált páciensek, valamint a kórházi kezelésre szoruló betegek száma is.

A válságkezelő törzskar közleménye arra is kitér, hogy az illetékesek véleménye szerint sikerült megállítani a negatív trendet, vagyis a betegek számának növekedését. Az elmúlt napok adatai hosszú idő után bizakodásra adnak okot – áll a válságkezelő törzskar közleményében.