2024. április 25., csütörtök
FOCIMIX

Pirlo a Juventus élén!

Korábbi játékosa, Andrea Pirlo lett a Juventus új vezetőedzője. A 41 esztendős olaszt alig néhány órával azután nevezték ki a torinói alakulat élére, és kötöttek vele két évre szóló szerződést, hogy menesztették Maurizio Sarrit, a Juvét tavaly nyár óta irányító 61 éves szakvezetőt, miután a gárda péntek este búcsúra kényszerült a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Sarri elküldésére és a tréneri cserére annak ellenére kerített sort villámgyorsan a torinói klubvezetés, hogy hazai bajnoki címét megvédve sorozatban kilencedszer lett aranyérmes a Serie A-ban a Juventus, a BL-mérlegben pedig hat győzelem és egy döntetlen mellett egyetlen vereség szerepelt, igaz, az olasz kupa júniusi döntőjében ugyanakkor alulmaradt a gárda a Napolival szemben. Pirlo a Juve Serie C-ben szereplő U23-as csapatának edzőjeként tíz napja állt ismét korábbi klubjánál szolgálatba, de meccsen még nem irányította a fiatalok együttesét. Az irányítókészsége alapján játékoskorában Maestróként becézett, 116-szoros válogatott Pirlo a nemzeti csapattal 2006-ban világbajnokságot nyert. A Serie A-ban, s a Bajnokok Ligájában is kétszer a Milannal végzett az élen, míg a Juventusszal 2011 és 2015 között négy bajnoki címet zsebelt be.

Tuchel lesérült

A PSG szerdai BL-mérkőzése előtt sérülést szenvedett a francia csapat német vezetőedzője, Thomas Tuchel. A párizsi klub sajtószolgálata kiemelte: a 46 éves szakembert saját edzése közben érte a baj: egy rossz mozdulat nyomán egyik lábközépcsontja eltört, amellett bokarándulást is diagnosztizáltak nála. Kiemelték: a sérülés nem akadályozza meg az edzőt abban, hogy Lisszabonban ott legyen a PSG kispadján. A PSG, amelynek Lőw Zsolt személyében magyar másodedzője van, a jelenlegi szezonban megnyerte a bajnokságot, továbbá a francia kupát és a francia ligakupát.

Ronaldinho szabadulhat

A paraguayi ügyészség határozata szerint Ronaldinho, a brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére 200 ezer dolláros büntetés befizetése nyomán elhagyhatja az országot, de ehhez még az illetékes paraguayi bíróság jóváhagyására is szükség van. A testvérpárt március elején a fővárosban, Asunciónban vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében házi őrizetbe kerültek át és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket, ahol mindmáig laknak. A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal vb-címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a PSG-ben, a Barcelonában és a Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.