2024. április 18., csütörtök
KERÉKPÁROZÁS

Evenepoel megállíthatatlan

Nehéz bármit is hozzáfűzni ahhoz, amit Remco Evenepoel művel, amióta feltűnt a profi kerékpározás világában. A még mindig csak 20 éves belga számára a Lengyel Körverseny volt a negyedik idei megmérettetés, és végül ugyanennyiszer ő állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Evenepoel Lengyelországban a sorsdöntő negyedik etapon egy 51 kilométeres egyéni támadással hatalmas időkülönbséget adott idősebb és tapasztaltabb riválisainak, aminek köszönhetően kétség sem fért végső sikeréhez. A Lengyel Körverseny egyébként magyar szempontból is sikeres volt, hiszen Valter Attila (27.), Kusztor Péter (99.) és Peák Barnabás (109.) is befejezte a viadalt.

Két szakaszt és az összetettet is megnyerte a franciaországi Tour de l’Ainen Primož Roglič. A 30 éves szlovén uralta a háromnapos hegyes viadalt, a dobogóra még a Tour de France-címvédő Egan Bernal és Nairo Quintana fért fel. A négynapos Székely Körverseny összetettjét a lengyel Kaczmarek nyerte, a magyar Filutás Viktor két top 10-es helyezést hozott össze a szakaszokon. Csehországban a Mitchelton–Scott ausztrálja, Howson húzta be a négynapos körversenyt.

Lengyel Körverseny, az összetett végeredménye (5 szakasz, 891,4 km): Remco Evenepoel 21:29:50 óra, Jakob Fuglsang +1:50, Simon Yates +2:28, Rafał Majka +2:32, Diego Ulissi +3:09 perc stb.