2024. április 18., csütörtök

Megkezdődött a munka a Zentai Művésztelepen

A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak az egészségügyi előírások betartására

 A zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Zentai Városi Múzeum augusztus 10. és 15. között szervezi meg az idei Zentai Művésztelepet, amelynek meghívott alkotói Jasmina Jovančić Vidaković, Miroslav Jovančić, Molnár Imre, Sándor Laura, Csernik Attila, Balla Ákos, Gubik Korina, Ifj. Novák Mihály, Zsáki István, Szabó Kornélia és Lázár Tibor.

– A művésztelep 1952-től minden évben rendszeresen megrendezésre kerül, és ezt a hagyományt az idei évben sem szerettük volna megszakítani. Az idén a járványügyi helyzetre való tekintettel az egészségügyi előírások rendelkezéseinek betartásával készültünk a rendezvényre, amelyet szerettük volna méltó módon megtartani, ugyanis 2022-ben ünnepli megalapításának hetvenedik évfordulóját, így egyúttal azokra a művészekre is emlékezünk, akik a hét évtized alatt meghatározó alakjai, alakítói voltak a telepnek. Szeretnénk a meghívott művészekkel közösen megemlékezni a Zentai Művésztelep helyszíneiről, ugyanakkor választ keresni arra a kérdésre is, hogy vajon beszélhetünk-e az itt készült művek kapcsán helyi színekről – nyilatkozta Hugyik Richárd, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ igazgatója.

– A művésztelep megszervezése és lebonyolítása során kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi előírások betartására, a helyszínek biztosítására, valamint a kötelező távolság megtartására. A művelődési központ több helyszínen biztosítja a művészek munkájának zavartalanságát, valamint a rendszeres fertőtlenítést és a zárt terekben a szájmaszkok használatát is szavatolja a résztvevők számára. Az idei, sorrendben hatvannyolcadik Zentai Művésztelepet tehát rendhagyó körülmények között szerveztük meg, ám bízunk abban, hogy a rendezvény ezúttal is a közel hét évtizedes hagyományokhoz méltó módon valósul meg, a résztvevő művészek és a zentai művészetkedvelő közönség nagy örömére – fogalmazott Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja.