2024. április 25., csütörtök

Forgalomkorlátozások Újvidéken

A Dosztojevszkij utcát is feltúrják

Mint ahogy az nyaranként jól bevált szokássá vált, az idén is mély árkok szelnek keresztül számos utcát a városban. A Toplana közvállalatból bejelentették, hogy hétfőn, augusztus 10-én megkezdődnek a munkálatok a Dosztojevszkij utcában is, itt ugyan nem a vezetékeket cserélik, de ettől függetlenül teljes forgalomkorlátozást vezetnek be. Ebben az utcában egy újonnan megépített lakóház fűtési rendszerét csatlakoztatják rá a már meglévő hálózatra, a 15-ös házszám közelében lesz feltúrva az úttest. A Szlovák utcából gépjárművel nem kanyarodhatunk be, augusztus 25-éig.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A városban a nagyobb, hővezeték-cserélő munkálatok közül talán a Felszabadulás sugárút mellett folyó a leglátványosabb, az Elektrovojvodina épülete előtt lezárták a parkolóhelyeket, a gyalogosforgalom is akadozik a környéken, ugyanis a Gál László utca bejáratát is teljesen lezárták egy épület építése miatt.

A héten megkezdődtek a távhővezeték cserélési munkálatok a város szívében is (felvételünkön), a Sándor király utcában. A Szabadság teret, pontosabban a Modena utcához közeli részét még nem túrták fel, de hamarosan sorra kerül ez is, akárcsak a  Színház tér és az Ilija Ognjanović utca egy része. A munkálatok a terv szerint szeptember 17-éig tartanak majd itt. Az Újvidéki Távfűtő Művekből rendszeresen emlékeztetnek arra, hogy a hálózatfelújítás mindannyiunk érdekében történik, és hogy legyünk türelmesek.