2024. március 29., péntek

Közlekedésbiztonsági beruházások

Villanyrendőr a Futaki utcában

A szemaforcsoportot nemrégiben állították fel a temető bejárata előtt, hétfőn, augusztus 10-én rendes üzemmódba helyezik. Mostanáig a sárga jelzés villogott, felhíva a vezetők figyelmét a változásra, azaz a szemafor jelenlétére ezen a forgalmas útkereszteződésen.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A villanyrendőr mindenekelőtt a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos átkelését szolgálja a hatsávos főútvonalon, jelzéseit összehangolják a Futaki utcában és a Futaki úton működő, többi szemafor jelzésével. Az önkormányzat illetékesei nemcsak szemaforfelállítással, hanem egyéb lépésekkel is igyekeznek biztonságosabbá tenni a közlekedést a leginkább veszélyeztetett résztvevők – a gyalogosok és a kerékpárosok – számára. Városszerte betömik a kátyúkat a kerékpárutakon, és ami még fontosabb: feltörik és eltávolítják az útszegélyeket ezek kereszteződéseinél. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a biciklis zökkenés és potenciálisan veszélyes fékezés nélkül haladhat keresztül a kisebb útkereszteződéseken, stabilan szoríthatja a kormányt, mindenképp előnyös változtatásról van szó.

A felvétel a Makszim Gorkij utca és a Felszabadulás sugárút kereszteződésénél készült, a Put közvállalat munkásai aszfaltozzák a különösen forgalmas kerékpárösvényt.