2024. március 28., csütörtök
MAGYARKANIZSA

Bemutatkoznak a lányok

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a száz éves múltra visszatekintő magyarkanizsai labdarúgás, a Tisza menti kisváros 2010-ben alapított női fociklubja ugyanis ma (szombat) megkezdi szereplését a legfelsőbb osztályban, a női Szuperligában. A 2020/2021-es idény nyitó fordulójában az újonc magyarkanizsaiakra egy pokolian nehéz vendégszereplés vár, hiszen a TSC csapata az országos bajnok, és a legutóbbi tizenegy pontvadászatot megnyerő Spartacus vendége lesz. A nagy érdeklődéssel várt szabadkai találkozó ma este 19 órakor kezdődik a városi stadion főpályáján.

Számunkra igazából a 2. fordulóban kezdődik el a bajnokság, amikor már reális esélyünk lesz a pontszerzésre. A szabadkai mérkőzésen sajnos adminisztratív okok miatt nem számíthatunk az újoncainkra, valamint védelmünk egyik oszlopát, a térdsérüléssel bajlódó Totajev Orsolyát is nélkülöznünk kell, ami alaposan meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Ennek ellenére mindent meg fogunk tenni a minél jobb eredményért, és bízunk a tisztes helytállásban” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Vajda Fangyó, a magyarkanizsai klub vezetőedzője. A Spartacus–TSC bajnokit egyébként egy kisebb ünnepség fogja megelőzni, a Kék Galambok ugyanis a kezdés előtt veszik majd át a bajnoki címért járó serleget.

A női Szuperliga nyitó fordulójának párosítása: Masinac–Vojvodina, Spartacus–TSC Magyarkanizsa, Zemun–Crvena zvezda, Pozarevac–Sloga, Radnički–Kolubara.