2024. április 24., szerda
EURÓPAI KUPAPOROND

Négyből négy „hazai”

Pillanatkép a Sevilla–Roma mérkőzésről (Fotó: Beta/AP)

Pillanatkép a Sevilla–Roma mérkőzésről (Fotó: Beta/AP)

Csütörtökön este további négy párosítással folytatódott az Európa-liga nyolcaddöntője. Előzetesen a koronavírus-járvány miatt egymeccsesre redukált – semleges pályán játszott – párharc, a Sevilla–Roma találkozó ígérkezett legérdekesebbnek, de a pályaválasztó spanyol gárda egy félidő alatt lezárta a továbbjutás kérdését. Az andalúziaiak Reguilón és En-Nesyri góljaival 2:0-ra nyertek. A második félidőben akár háromgólosra is nőhetett volna az előny, de a VAR les címén érvénytelenítette Koundé találatát. A Basel és a Leverkusen esetében egyértelmű volt a helyzet: a gyógyszergyáriak és a svájciak is kettős győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé. A Wolverhampton–Olympiakosz viadalon nagy harc alakult ki. A mindent eldöntő gólt a 9. percben Raúl Jiménez szerezte tizenegyesből, de az Olympiakosz az utolsó percig hősiesen küzdött. Camara egyenlített is, ám a videobíró jogosan érvénytelenítette a találatot, s hiába a nagyobbnál nagyobb vendéghelyzetek, a döntetlent nem tudta kiharcolni a görög gárda. A csütörtöki felhozatal négyből négy hazai továbbjutást eredményezett, igaz, a Sevilla nem spanyolföldön, hanem Duisburgban diadalmaskodott.

Az El egy pillanatig sem pihen, hiszen a sorozat hétfőtől a negyeddöntőkkel folytatódik.

Európa-liga, nyolcaddöntő: Leverkusen–Rangers 1:0 (továbbjutott a Leverkusen 4:1-es összesítéssel), Sevilla–Roma 2:0 (tj. a Sevilla 2:0-val), Basel–Frankfurt 1:0 (tj. a Basel 4:0-val), Wolverhampton–Olympiakosz 1:0 (tj. a Wolverhampton 2:1-gyel). A negyeddöntő párosítása (augusztus 10., 11.): Inter–Leverkusen, Manchester United–Köbenhavn, Sahtar–Basel, Wolverhampton–Sevilla.

BAJNOKOK LIGÁJA

Esélytelen Chelsea?

Ma (21 óra) a Barcelona–Napoli és a Bayern–Chelsea nyolcaddöntős párharcok kerülnek műsorra a Bajnokok Ligájában. A katalánok az odavágón 1:1-es döntetlent játszottak a Napoli ellen, így egy hajszálnyival közelebb vannak a negyeddöntőhöz, mint Gattuso legénysége. A visszavágót annak ellenére is a Camp Nouban rendezik, hogy Spanyolországban újra nő a koronavírussal fertőzöttek száma.

A müncheniek pazar formában, 3:0-s előnyről várják a londoni Chelsea-t. Bár Frank Lampard fiait ideális körülmények között egy pillanatig sem szabadna lebecsülni, a hátrány tetemesnek tűnik, s ha mindehhez még hozzátesszük, hogy az angol vezetőedző sérülések miatt gyakorlatilag a fél csapatra nem számíthat, valódi csoda kellene a továbbjutáshoz.