2024. március 28., csütörtök

A harmónia és a nyugalom szigete

A zentai Fantastico panzió érdemelte ki az év legkiválóbb vajdasági magyar szálláshelyének járó díjat

Különleges harmónia keríti hatalmába az embert, amikor belép a zentai Fantastico Centerbe, amelynek minden részlege sajátos nyugalmat és kiegyensúlyozottságot áraszt. Mindez a minőségi szolgáltatásokkal párosulva rövid idő alatt igen népszerűvé tette a központot nemcsak a zentaiak és a környékbeliek, hanem a távolabbi településekről és a külföldről érkezők körében is, aminek köszönhetően napjainkban már kiemelt szerepet tölt be a Tisza-parti település és a régió idegenforgalmi kínálatában. A város szívében elhelyezkedő nyugalomsziget tulajdonosa, Lőrincz Sándor munkatársaival együtt a kezdetektől fogva elkötelezett az egészséges életmód népszerűsítése és az itt élő emberek életminőségének javítása iránt. Az ilyen irányú törekvések határozzák meg az általuk kínált szolgáltatásokat is, amelyeket kivétel nélkül a kiváló minőség és a magas színvonal jellemez. A központ legfiatalabb része, a jelenleg tíz szobával rendelkező panzió a közelmúltban Budapesten kiérdemelte az év vajdasági magyar szálláshelye címet, ami fontos megerősítést és egyben egyfajta elköteleződést is jelent számukra az iránt, hogy a jövőben is ugyanazon elvek határozzák meg a tevékenységeiket, amelyek mentén az eddigiekben dolgoztak.

A Fantastico panzió sajátos környezetben és hangulattal várja az érdeklődőket (Fotó: Gergely József)

A Fantastico panzió sajátos környezetben és hangulattal várja az érdeklődőket (Fotó: Gergely József)

A Zenta szívében, a tiszai híd közvetlen közelében elhelyezkedő Fantastico Center az elmúlt nagyjából tíz év alatt lépésről lépésre haladva fejlődött. A kezdeti időszakban sokféle elképzelés megfogalmazódott az akkor már több évtizedes vállalkozói tapasztalattal rendelkező Lőrincz Sándor fejében, aki végül úgy döntött, nem a gyors profitszerzés irányába indul el, hanem egészen más, sokkal nemesebb célok megvalósítását tűzi ki célul maga elé.

– Az első lépésekre viszonylag lassan került sor, ugyanis ez az irdatlanul nagy objektum eléggé rossz állapotban volt akkor, amikor a Fantasticóhoz került. Aztán több évnyi elemezgetés után abból próbáltunk meg kiindulni, hogy mire lenne a legnagyobb szükség a városban. Azért döntöttünk úgy, hogy a wellnessrészleg megnyitásával kezdünk, mert azt láttuk, hogy stresszből jut bőven mindenkinek errefelé, és a felgyorsult életmód igencsak negatív hatással van az emberek közérzetére és egészségére, ugyanakkor nem nagyon van olyan hely, ahol levezethetnék a felgyülemlett feszültséget, illetve relaxálhatnának, lazíthatnának egy kicsit – emlékezett vissza a kezdetekre Lőrincz Sándor, aki nem tagadja, döntésük a kezdeti időszakban eléggé kockázatosnak tűnt, hiszen nem lehettek biztosak abban, hogy mekkora igény mutatkozik majd a lakosság részéről az általuk kínált szolgáltatások iránt.

Lőrincz Sándor (Fotó: Gergely József)

Lőrincz Sándor (Fotó: Gergely József)

– Az újdonságok esetében általában kell egy bizonyos idő, amíg az emberek megismerik azokat, illetve megszokják, hogy olyan új lehetőségek is a rendelkezésükre állnak, amelyek jobbá, minőségesebbé tehetik a mindennapjaikat. Az első periódust éppen ezért úgy is terveztük meg, hogy nem elsősorban a profitorientáltság vezérelt bennünket, hanem sokkal inkább az egészséges életmód népszerűsítésének, valamint a lakosság számára való segítségnyújtásnak és útmutatásnak az eszméje. Ha a profitorientáltság lett volna az elsődleges célunk, akkor nyilvánvalóan egészen másfajta tevékenységekbe kezdtünk volna bele, például diszkót hoztunk volna létre, vagy valami hasonlót. Ennek a lehetőségét azonban gyorsan elvetettük, mivel nem tartottuk elég izgalmas feladatnak és elég nagy kihívásnak. Az elmúlt évtizedünk arról szólt, hogyan tudnánk segíteni az itt élő embereknek az életminőségük javításában, illetve hogyan tudnánk nekik példát mutatni ezen a téren. Persze, olyan szempontból fontos a profitszerzés is, hogy ezáltal tudjuk megteremteni azokat a feltételeket, amelyek biztosítják a talpon maradásunkat, és ezáltal azt is, hogy tovább tudjuk éltetni azokat az eszméket, amelyeknek a minél szélesebb körben való népszerűsítése érdekében ezt az egész komplexumot létrehoztuk – magyarázta a tulajdonos, aki elmondta, a wellnessrészleg után lépésről lépésre haladtak az általuk megálmodott célok megvalósítása felé. Következő állomásként megnyílt a kozmetikai részleg, majd a játszóház, az étterem, végül pedig a panzió is.

A recepció (Fotó: Gergely József)

A recepció (Fotó: Gergely József)

– A játszóház megnyitását egyebek mellett azért is tartottuk fontosnak, mert amikor még a kezdeti időszakban azon gondolkodtunk, melyik az a generáció, amelynek a mi vonzáskörünkbe kellene kerülnie, akkor úgy döntöttünk, mindenkire szükség van, a gyermekektől kezdve a fiatalokon és a középkorúakon át egészen az idősekig. A játszóházzal a gyermekeket és a szüleiket, az étteremmel pedig a középkorosztályt szerettük volna megszólítani, ugyanis azt figyeltük meg, hogy ennek a korosztálynak a tagjai jóval kevésbé mozdulnak ki az otthonaikból, mint évekkel vagy évtizedekkel korábban. Ma már kijelenthetjük, hogy ezt a célkitűzésünket sikerült maradéktalanul megvalósítanunk, hiszen az éttermünk igen nagy népszerűségnek örvend. Mindez egyebek mellett annak is köszönhető, hogy ahogyan mindegyik tevékenységünkre, az étteremre is az a jellemző, hogy próbálunk utat mutatni, olyan módon, amellyel az egészséges életmódot hirdethetjük. Ennek jegyében bevezettük a glutén- és laktózmentes ételeket, illetve a gyümölcsökből, a zöldségekből meg a húsokból kiszűrjük a mérgező anyagokat, az antibiotikumokat és a hormonokat, és csak ezután dolgozzuk fel őket. A legújabb ilyen jellegű törekvésünk pedig az, hogy az összes zárt felületünkön ozonizálást végzünk, aminek köszönhetően olyan közeget kapunk, amelyért más esetben igen sokat kellene utaznia a vendégeinknek – emelte ki Lőrinc Sándor, aki érthető módon igen büszke arra, hogy az éttermük ma már a legnépszerűbb vendéglátóipari létesítmények közé tartozik Zentán. Mindez persze nem is meglepő, hiszen amellett, hogy minőségi és sajátos technológiai eljárással kezelt alapanyagokkal dolgoznak, ételkínálatuk nemcsak gazdag, hanem igen sokrétű is, ráadásul számos különlegesség is megtalálható benne.

A szauna sem hiányzik (Fotó: Gergely József)

A szauna sem hiányzik (Fotó: Gergely József)

– Ma már kijelenthetjük, hogy az éttermünk telitalálat lett, persze ehhez is sok idő kellett. Az induláskor a hagyományos ízeket szerettünk volna megújult módon kínálni a látogatóknak. Ez esetenként újszerű fűszerezést jelentett, esetenként más típusú újításokat. Emellett nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy különlegességek, köztük például ázsiai ételek is szerepeljenek a kínálatunkban, olyanok, amelyekkel a környékben másutt nem nagyon találkozhatnak az érdeklődők. Ilyen például a thai kókuszleves, amiről azt állítjuk, hogy finomabb annál, mint amit Thaiföldön készítenek, ugyanis egy kicsit próbáltunk finomítani a thaiföldi ízeken, selymesebbé téve ezáltal a levest annak érdekében, hogy az itt élő emberek számára is elfogadható és élvezhető legyen. Ezenkívül természetesen számos egyéb különlegességet is kínálunk. Kevés helyen szerepel például az étlapon a kacsa vagy a liba, amelyek szintén nagy népszerűségnek örvendenek, köszönhetően egyebek mellett annak is, hogy ezeket a húsokat egy különleges eljárással készítjük elő, és így lehetővé válik, hogy frissen készüljenek, ugyanakkor ne kelljen rájuk túlzottan sokat várni. Az étterem nyitásakor szinte a nulláról indultunk, a nyitást megelőzően két hónapon át főztünk, kísérleteztünk, mindaddig, amíg meg nem találtuk azokat az ízeket, amiket kerestünk. Összességében tehát mintegy hathónapnyi munka után sikerült kialakítani a kínálatunkat, amelyben jelenleg száznegyvenhét frissen készülő étel szerepel, amelyeket csak akkor kezdünk el készíteni, amikor a vendég megrendeli – magyarázta a tulajdonos, aki szerint a központ legfiatalabb részének, a panziónak a megnyitása egyfajta keretet adott az összes többi tevékenységüknek, teljessé téve az általuk kínált szolgáltatások körét.

Összesen mintegy harmincféle himalájai sóból készült termékük van (Fotó: Gergely József)

Összesen mintegy harmincféle himalájai sóból készült termékük van (Fotó: Gergely József)

– A panzióban, ahogyan minden részlegünkben, fontos szerepet kapott a himalájai só, amivel már tíz-tizenkét éve foglalkozunk. Az éttermünkben található egy himalájai sóból készült sóbarlang, valamint összesen mintegy harmincféle himalájai sóból készült termékünk is van, köztük étkezési só, fürdősók, sópipák, sópárnák, sólámpák és sok egyéb dolog is. Mivel ennek az őssónak hét-nyolc árnyalata van, kiválóan lehet belőle építkezni is, így a panzió szobáiba is bekerültek a sófalak és a sólámpák, amelyek különleges harmóniát kölcsönöznek nekik, és ezáltal még erőteljesebb relaxációs hatást nyújtanak az itt pihenő vendégeknek, még egyedibbé téve ezáltal az egész komplexumot. A panzióba nemcsak a környékből, hanem a távolabbi településekről és külföldről is gyakran érkeznek vendégek, akiknek a visszajelzései egyértelműen pozitívak. Nagyon sok visszatérő vendégünk is van, akik gyakran azt is jelzik a foglaláskor, hogy pontosan melyik szobában szeretnének megszállni az ittlétük alatt, ami egyértelműen azt igazolja számunkra, hogy jól érezték magukat és maradandó élményekkel gazdagodtak nálunk – emelte ki Lőrincz Sándor, aki szerint mindehhez nagymértékben hozzájárul az általuk kínált szolgáltatások minősége és sokrétűsége is.

A wellnessrészleg számos népszerű szolgáltatást kínál a látogatók számára (Fotó: Gergely József)

A wellnessrészleg számos népszerű szolgáltatást kínál a látogatók számára (Fotó: Gergely József)

– A wellnesrészlegünk jelenleg is számos szolgáltatást kínál, van két finn szaunánk, kinti és benti, amelyekben természetesen jelen vannak a sóelemek is, ami azért fontos, mert a negatív ionok kisugárzása a meleg hatására még erőteljesebbé válik, mint egyébként, van Kneipp-taposónk, gőzkabinunk, infraszaunánk, amelyben szintén jelen vannak a sóelemek, rendelkezünk jaccuzzikkal, sómedencékkel és egyéb lehetőségekkel is. Mindemellett kozmetikai szolgáltatásokat, masszázsokat és különféle fitnesztevékenységeket, köztük például fitball és kangoo-edzéseket is kínálunk a vendégeinknek, aminek köszönhetően nálunk valóban a családok minden tagja tud magának kikapcsolódási lehetőséget találni. Sokszor tapasztaljuk, hogy a messziről érkező vendégeket is meglepi, milyen sokrétű tartalmakat kínálunk, illetve mennyire nagy figyelmet fordítunk a minőségre. Hogy csak egy példát említsek: az alaplét, amit a leveseinkhez használunk, több mint tizenkét órán át főzzük, tele van egészséges összetevőkkel és a szervezet számára hasznos anyagokkal, így azt lehet mondani, hogy szinte gyógyleveseket kínálunk. De természetesen számos egyéb olyan dologra is odafigyelünk, amelyek amellett, hogy nagyon jót tudnak tenni a vendégeinknek, kiváló útmutatót is adhatnak számukra – szögezte le a Fantastico Center tulajdonosa, aki elmondta, igen büszkék arra, hogy a panziójuk kiérdemelte az év legkiválóbb vajdasági magyar szálláshelyének járó díjat, ami fontos visszajelzést és megerősítést jelent számukra.

A Fantastico panzió kiérdemelte az év vajdasági magyar szálláshelye címet (Fotó: Gergely József)

A Fantastico panzió kiérdemelte az év vajdasági magyar szálláshelye címet (Fotó: Gergely József)

– A díj megerősít bennünket abban, hogy az, amit képviselünk, jó, és egyben el is kötelez bennünket azon elképzelésünk helytállóságának irányába, hogy a továbbiakban is a minőségi szolgáltatásokat helyezzük előtérbe, és a jövőben is ezek határozzák meg a tevékenységeinket. Éppen ezért, ami a fejlődést illeti, a jövőben elsősorban a meglévő szolgáltatásainkat szeretnénk tovább fejleszteni, illetve esetlegesen bővíteni is – hangsúlyozta a Fantastico Center tulajdonosa, aki elmondta, mivel a panzió meglévő szobáiban a koronavírus-járványt megelőző időszakban már szinte mindig teltház volt, ráadásul a vendégek sok esetben hónapokra előre lefoglalták azokat, ezért mindenképpen indokolt lenne a szálláskapacitásaik bővítése, további huszonegy szobát szeretnének kialakítani, aminek megvalósulása esetén lehetőségük nyílna akár nagyobb csoportok elszállásolására is, és ez kétségtelenül újabb fontos előrelépést jelenthetne majd a központ életében. Ezenkívül két új terem létrehozása is szerepel a terveik között, amelyekkel újabb lehetőségek nyílnának meg előttük a jól megszokott kiváló minőségű és magas színvonalú szolgáltatásaik további bővítése terén, értelemszerűen a tevékenységeiket a kezdetektől fogva meghatározó alapelveik, az egészséges életmód népszerűsítése és az itt élő emberek életminőségének javítása jegyében.