2024. április 20., szombat

Hamarosan a megszokott úton a Tiszti strandra

A népszerű fürdőhelyhez vezető utat gyors ütemben újraépítik

Miután Miloš Vučević polgármester pár napja olyan nyilatkozatot tett, hogy nem tudott arról, hogy megrongálódott a Tiszti strand felé vezető út, de hamarosan felújítják. A Put közvállalat hozzákezdett az út rekonstrukciós munkálataihoz, és már eltávolították az aluljáró lebontása után keletkezett kőtörmeléket.

A Put közvállalat pénteken eltávolította az akadályokat, és egy héten belül felújítja az utat (Fotó: Ótos András)

A Put közvállalat pénteken eltávolította az akadályokat, és egy héten belül felújítja az utat (Fotó: Ótos András)

A Put közvállalatban elmondták, hogy a tervek szerint egy hét alatt elkészül az új út – olvasható a Dnevnik napilapban.

Az elmúlt napokban arra panaszkodtak a fürdőzők, hogy nehezen közelíthető meg kedvenc strandjuk, mivel a munkálatok miatt elbontották a vasúti sínek alatti átjárót, amelyen keresztül juthattak el a Reljković utcából a fürdőhelyig. A nagy melegben sokan keresték fel a Tiszti strandot a közelmúltban, de csak úgy juthattak el a Duna mellé, ha átugrálták a bontás után hátramaradt törmeléket, akadályokat.

Egyesekben felmerült a kérdés, hogy a Városi Kertészet miért nem veszi át a Tiszti strand igazgatását, mint a városi Strand esetében. Többen viszont azon a véleményen vannak, hogy az lenne a legjobb, ha megmaradna minden a régiben, és nem válna túlzottan „rendezetté”.

A polgármester elmondta, számos panasz érkezett az önkormányzathoz a Tiszti strandon történtek miatt az utóbbi időben.

– Néhányan úgy tesznek, mintha a fürdőhely tulajdonosai lennének, ha viszont megerősítenénk az ottani felügyeletet, akkor feltehetően többen is azt mondanák, hogy zaklatjuk a fürdőzőket. Ez a strand már évek óta nem működik szabad fürdőhelyként, hihetetlen dolgok fordulnak elő, egyesek például kávézókat üzemeltetnek, és megfizettetik az ülő- és fekvőhelyeket – emlékeztetett Vučević.