2024. március 29., péntek

Béreljünk kerékpárt!

Sokan érdeklődnek a SuBike szolgáltatása iránt

A járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze a kellő szociális távolság betartása. A tömegközlekedési eszközökön, gépjárművekben azonban ezt igen nehéz. Így a szép nyári időben kisebb távokon az egyik legjobb közlekedési eszköz a kerékpár. De mi van akkor, ha valakinek nincs kerékpárja? Erre kínál megoldást a szabadkai Parking Kommunális Közvállalat SuBike kerékpárkölcsönző szolgáltatása.

Bérelhető kerékpárok a Szabadegyetemnél lévő parkolóban (Fotó: Gergely Árpád)

Bérelhető kerékpárok a Szabadegyetemnél lévő parkolóban (Fotó: Gergely Árpád)

Május végén immár a kilencedik kerékpárkölcsönző szezon kezdődött el a közvállalatnál, igaz, a rendkívüli állapot miatt késve indult be, viszont több bicikli áll az érdeklődők rendelkezésére. A harminc kerékpár mellé 20 darab új férfi és 20 darab új női bicikli társul majd fokozatosan az idény alatt. Egyes új női kerékpárokra gyermekülések is kerültek. A bérelhető kerékpárok megtalálhatóak a Szabadegyetemnél lévő parkolóban, Palicson a Kisvendéglőnél, a Sétaerdőnél lévő Városi Sportcsarnok mellett, a kisbajmoki ócskapiacnál és a Harcosok sorakozója lakótelepi medencénél.

A szolgáltatással kapcsolatban pénteken telefonon megkerestük a közvállalatot. Az illetékes elmondta, hogy a bérlés szabályai nem változtak. Annak, aki kerékpárt szeretne bérelni, nincs más dolga, mint a közvállalat pénztáránál regisztrálni és megvásárolni a bérléshez szükséges chipes kártyát, amelynek ára 500 dinár. A chipes kártya a továbbiakban elektronikus fizetőeszközként funkcionál, amellyel elvehető és visszaszolgáltatható a kerékpár. A bérlés ára nem változott, 20 dinárba kerül az egyórás kerékpározás, az egész napos bérlésért pedig 100 dinárt kell fizetni.

– A korábbi években is nagy volt az érdeklődés a bérelhető kerékpárok iránt, idén azonban minden korábbinál nagyobb, nap mint nap sokan keresnek meg bennünket e szolgáltatással kapcsolatban – mondta az illetékes.