2024. március 29., péntek
SZUPERLIGA

Tíz emberrel is győzelem

Belgrád: Rad–TSC 1:3 (1:2)

Kralj Petar Stadion, nézők nélkül, vezette: Živković (Niš). Gólszerzők: Jovanović a 7., illetve Zec az 1., Szilágyi a 20. és Lukić a 75. percben.

Rad: Marković, Bašanović, Busnić (79.), Damjanović (Dedijer, 79.), Dobrijević, Dorić, Grubišić (Ilić, 68.), Jovanović, Trifunović (Zogović, 55.), Trninić, Živković (Kovačević, 79.).

TSC: Filipović, Babić (Skopljak, 88.), Balázs, Banjac (Antonić, 46.) Lukić (Dostanić, 90.), Szilágyi (Đurić, 71.), Tomanović, Tumbasević, Varga, Zec (Duronjić, 71.).

Megszerezte az idei első győzelmét a topolyai TSC. A belgrádi Radnál vendégeskedő kék-fehérek Zec lesipuskás találatával már az 1. percben megszerezték a vezetést, de az öröm nem tartott sokáig: Jovanović a 7. minutumban egy remek kiugratás után egyenlített. A hazaiak ezt követően is támadtak, de Szilágyi révén a 20. percben az előny ismét a vendégekhez került. A TSC dolgát nehezítette, hogy Balázst – jogosan – már az első félidőben kiállította a játékvezető. A topolyaiak így bő 60 percet emberhátrányban játszottak, de Lukić a hajrában feltette az i-re a pontot, így a TSC 3:1-es győzelmével elhozta a három pontot a fővárosból.

Szuperliga, a 2. forduló: Inđija–Voždovac 0:1, Novi Pazar–Partizan 3:2, Bácska–Spartacus 1:3, Crvena zvezda–Radnički (N) 3:0, Javor–Napredak 3:0, Metalac–Mačva 2:1, Rad–TSC 1:3, Radnik–Mladost 2:3, Zlatibor–Proleter 0:2, Vojvodina–Čukarički 2:2. Az élcsoport: Crvena zvezda, Spartacus, Proleter és Mladost 6, Čukarički és TSC 4 pont stb.

A következő fordulóban (augusztus 7., 8., 9.): Čukarički–Rad, Voždovac–Vojvodna, Mačva–Crvena zvezda, Mladost–Inđija, Napredak–Radnik, Partizan–Javor, Proleter–Bácska, Radnički (N)–Novi Pazar, Spartacus–Metalac, TSC–Zlatibor.