2024. március 29., péntek
EURÓPAI KUPAPOROND

Lukaku Shearer nyomdokaiban

Lukakut szabályos eszközökkel nem tudták megállítani (Fotó: Beta/AP)

Lukakut szabályos eszközökkel nem tudták megállítani (Fotó: Beta/AP)

Az El nyolcaddöntőjének rangadója, az Inter–Getafe a járvány miatt egymeccses párharcon dőlt el szerda este. Bár a spanyolok jobban kezdték a találkozót, az Inter hamar felvette a ritmust: Lukaku a 33. percben előnyhöz juttatta a milánóiakat. A belga csatár sorozatban nyolcadik El-meccsén volt eredményes, ezzel beállította Shearer egykori rekordját. A fordulás után maradt a Nerazzurri dominanciája: a 83. percben a csereként pályára lépő Eriksen első labdaérintéséből eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A Manchester United az 5:0-s első felvonás után most könnyed edzőmeccset játszott, de a Vörös Ördögök így is nyertek 2:1-re. A legnagyobb meglepetést talán a Köbenhavn okozta, a dánok ugyanis 3:0-va kiütötték, 3:1-es összesítéssel pedig kiejtették a török Başakşehir gárdáját. A Sahtar folytatta menetelését, és fölényes sikert ünnepelt a német Wolfsburg vendéglátójaként.

Európa-liga, nyolcaddöntő: Köbenhavn–Başakşehir 3:0 (továbjutott a Köbenhavn 3:1-es összesítéssel), Sahtar–Wolfsburg 3:0 (tj. a Sahtar 5:1-gyel), Inter–Getafe 2:0 (tj. az Inter 2:0-val), Manchester United–LASK 2:1 (tj. az MU 7:1-gyel).

Hátrányból kezd a Juve és a Real Madrid

Sem az Öreg Hölgynek, sem a spanyol királyi gárdának nem lesz egyszerű dolga ma este (21 óra) a BL-nyolcaddöntőinek visszavágóin. A Serie A-győztes Juventus a Lyont fogadja Torinóban, Ronaldóéknak pedig 1:0-s deficitet kell ledolgozniuk zárt kapuk mögött. A gigászok csatája (Manchester City–Real Madrid) még izgalmasabbnak ígérkezik. A kiváló formában lévő Zidane-csapat hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedett Guardioláéktól, így a minimális arányú győzelem csak abban az esetben elegendő, ha a rekordbajnok legalább 3 gólt szerez. A Manchester City csúnyán elbukta az idei PL-t, ráadásul a szezon vége felé több fájó bukta is becsúszott a kékeknek, így a kirakatcsapatnak csupán egyetlen célja lehet az idén: elhódítani a BL-trófeát.