2024. április 25., csütörtök

Gojković: Maradnak az intézkedések

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár (Fotó: Beta)

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár (Fotó: Beta)

Zoran Gojković egészségügyi titkár ma kijelentette, csökkenteni kell a fertőzöttek számát, hogy őszre kevesebb gondunk legyen. Elmondta, a rendkívüli intézkedések addig érvényben maradnak, amíg meg nem bizonyosodunk arról, hogy a megszüntetésük nem vezetne újra a fertőzöttek számának rohamos növekedéséhez.

-Enyhén optimista vagyok, a kedveztőtlen járványügyi helyzetből most érkezünk a bizonytalan helyzetbe, kevesebb fertőzött érkezik a kórházakba, így az egészségügyi dolgozók is fellélegezhetnek – mondta Gojković. Hozzátette: Vajdaságban ma reggel 700 alá csökkent a koronavírussal fertőzött személyek száma, ami végre jó hírnek számít.

A Vajdasági Klinikai Központban 244 fertőzött személyt ápolnak, 16-an vannak lélegeztetőgépen, ami csökkenést jelent a tegnapi adatokhoz mérten - jelenti a Tanjug hírügynökség.

-Persze ez a kedvező folyamat egy pillanat alatt megfordulhat, ha a vírus bejut pl. az idősek otthonába, ezért az a legfontosabb, hogy mindenki betartsa az előírásokat, mert ez az egyedüli módja a pandémia megfékezésének – magyarázta az egészségügyi titkár.