2024. április 19., péntek

Fiatal Természetkutatók Találkozója

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület ötödik alkalommal hirdette meg a Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója elnevezésű, tudományos célú találkozóját középiskolások, egyetemisták és aktív fiatal kutatók számára.

A találkozó lehetőséget nyújt a fiatal természetkutatók tudományos munkáinak szakmai körben való bemutatására. Mindez hozzájárul előadói készségük fejlesztéséhez, amely nélkülözhetetlen a diplomamunka-védés megfelelő prezentálásához, valamint későbbi tudományos tevékenységeik folytatásához.

Az V. Vajdasági Fiatal Természetkutatók Találkozója 2020. október 10-én és 11-én kerül megrendezésre a Topolyai Művésztelepen.

A témakörök a biológiai tudományok területéről kerülnek ki, többek között az állattan, biogeográfia, etológia, evolúcióbiológia, genetika, hidrobiológia, mikrobiológia, növénytan, populációbiológia, ökológia, természetvédelmi biológia, valamint kiegészítve a környezetvédelem, néprajz és természet, illetve az ökoturizmus témakörökkel.

A jelentkezéseket Vajdaság egész területéről és a környező országokból is várják mindazok részéről, akik már megkezdték középiskolai tanulmányaikat, illetve nem töltötték be negyvenedik életévüket.

Jelentkezni az online regisztrációs lap kitöltésével lehet, 2020. szeptember 13-a éjfélig.

Az előadók a regisztrációs lap végén írják le kutatási témájuk rövid összefoglalóját.

Bővebb információ a +381-64-948-65-85-ös telefonszámon, jelentkezési űrlap az arcus.org.rs honlapon található.

A találkozó minden érdeklődő előtt nyitott, viszont mindazok számára, akik a teljes rendezvényen, vagy legalább egyik napján részt kívánnak venni, regisztrációhoz kötött.