2024. április 19., péntek

Hétvégére helyreáll a forgalom Temerinben

Tíz napja kezdődött a Temerinen áthaladó 102-es számú állami regionális közút felújítása az Újvidéki utca telepi szakaszában és annak Óbecse irányába történő folytatásában, mintegy két kilométer hosszan.

Mivel a munkálatok idejére az utat lezárták, a forgalmi rend megváltozását jelzőtáblákon tüntették fel. Ennek ellenére jelentős gondot, nem elsősorban nagy kerülőt – Szenttamás felé – jelent az útlezárás azoknak, akik Temerinből nehéz tehergépkocsival kívánnak Óbecse és Zenta felé utazni.

Az útjavítást két szakaszban végzik. Az első szakasz a Telep végétől az egykori Csúrogi útig húzódik, és ezen a szakaszon a felújítást már elvégezték, és megindulhatott rajta a forgalom. A második szakasz a Telep végén lévő szemafortól visszafelé, az Univerexport bevásárlóközpontig terjed, ezen a szakaszon még dolgoznak.

Az élelmesebb gépkocsivezetők, és azok, akik ismerik a város telepi részét és a határban levő dűlőutakat, nem kis kockázattal nyári úton kerülhették meg a lezárt útszakaszt. Ezt az elmúlt héten még könnyen megtehették, igaz a nagy forgalom miatt hatalmas porfelhőben. Segítettek nekik a közösségi portálokra felrakott térképek. Szerencsére a hét végére elkészült a felújítás alatt lévő első útszakasz, így amikorra az eső már feláztatta a nyári utat, már nem kellett kockáztatni. Ennek ellenére voltak olyanok, akiknek a szűk utcák okoztak gondot. Amikor már sikerült nekik kivergődni a Telep végén lévő szemaforig, onnan már az új úton haladhattak tovább.

A Putevi Srbije közvállalat dolgozói közölték, hogy a hátralevő 1200 méteres szakaszon ma, (csütörtökön) kezdik meg az aszfaltozást és remélhetőleg a hétvégén be is fejezik. Amíg tart az útjavítás, módosított menetrend szerint közlekednek a VKV 32-es és 33-as járatai, más fuvarozók autóbuszai pedig kerülőúton.