2024. április 23., kedd

Rövid idő alatt sok eső

A régiónkba kedden délután megérkező vihar nem kerülte el Szabadkát és környékét sem. A délnyugati irányból érkező felhőkből rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott. Az eső mellett több helyről jeget is jelentettek.

(Fotó: Patyi Szilárd)

(Fotó: Patyi Szilárd)

A vihar baljós felhőkkel közeledett, amelyekhez csakhamar erős szél társult. A hőmérséklet hirtelen lecsökkent, és 19.40 körül az eső is megérkezett Szabadkára, ahol rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott, amely elárasztotta az utcákat. Újra az oly sokszor látott látvány tárult elénk, a városban lévő vízelvezetők nem tudják azonnal elnyelni a lehullott csapadékot, így több utcában is állt a víz az utakon, a járdákon és a zöldfelületeken. Többek között a sugárút elején lévő körforgalom, valamint a Tejpiac közötti szakaszon is egybefüggő vízfelület alakult ki. A hírek szerint több helyen, többek között a kisbajmoki, valamint a gáti helyi közösség területén a lehulló esőcseppekhez jég is társult. A heves esőzésnek hamar vége lett, és enyhébb intenzitással, kisebb-nagyobb megszakításokkal a reggeli órákig folytatódott. Szerda délelőtt felhős, ám jórészt csapadékmentes időjárást tapasztalhattunk. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet adatai szerint a palicsi mérőállomáson 17,8 milliméternyi csapadék hullott, míg a szabadkai mérőállomásról ennél jóval több, 42,4 milliméter csapadékot jelentettek.

(Fotó: Patyi Szilárd)

(Fotó: Patyi Szilárd)

Az ítéletidőt biztonságos helyről, a foteljükben ülve is figyelemmel kísérhették a polgárok, hisz a közösségi oldalakat rövid idő alatt ellepték a felhasználók fényképei, naprakész információhoz juttatva ezzel a távolban élő ismerőseiket, rokonaikat is.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint csütörtöktől újra túlnyomórészt napos, enyhén felhős időjárásra van kilátás. Kisebb mennyiségű csapadékra csak szombaton számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet az elkövetkező napokban meghaladhatja a 30 °C fokot.