2024. március 28., csütörtök

Eszékié az első taps

Ugyanaz nap, amikor a palermói női tornával folytatódott a járvány miatt márciusban megszakított teniszidény, több, elsősorban spanyol forrás kürtölte szét, hogy kicsi az esélye a US Opent követő madridi 1000-es torna megrendezésének, és a vírusveszély miatt erősen kérdéses a római torna és a Roland Garros is. Egyesek szerint Madridot már le is mondták, de a szervezők ezt hivatalosan még nem jelentették be.

Ilyen kérdésekkel egyelőre nem foglalkoznak az amerikaiak, hiszen New Yorkban bejelentették, hogy a Cincinnatiből áthelyezett 1000-es tornára Andy Murray, Tennys Sandgren, Frances Tiafoe és Tommy Paul kaptak szabad kártyát, valamint, hogy a US Open női tornájára benevezett a világranglistán második román Simona Halep is.

Közben Palermóban korlátozott számban ugyan, de nézők jelenlétében indult a járvány idejének első tornája. Az idény folytatásának első győztese az eszéki Donna Vekić lett, aki két játszmában győzte le a holland Arantxa Rust. Három meglepetés is történt, hiszen az olasz Jasmine Paolini és Elisabetta Cioccaretto, valamint a cseh Kristyna Plisková esélyesek ellenében jutottak a 2. fordulóba.

PALERMO – A női torna 1. fordulójában: Vekić–Rus 6:1, 6:2, Siegemund–Begu 6:3, 6:4, Errani–Cirstea 7:5, 1:6, 6:4, Cocciaretto–Hercog 7:6, 6:3, Alekszandrova–Mladenović 5:7, 6:0, 6:1, Paolini–Kaszatkina 5:7, 6:4, 6:4, Kr. Plišková–Szakari 6:4, 6:4, Jasztremszka–Sorribes 6:3, 6:4.