2024. április 24., szerda

Őrizetbe vett bírósági végrehajtók Valjevón

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Öt valjevói személyt vettek őrizetbe a belügyi szervek, mivel alapos a gyanú, hogy több polgárt is megkárosítottak, összesen mintegy hárommillió dinár értékben. G. B. (49), D. J. (60), S. V. (49) és S. P. (49) bírósági végrehajtók hivatali helyzettel való visszaélést követtek el és pénzmosással is gyanúsítják őket, ezenkívül Z. P. (48) vállalkozót pénzmosással, és bűnrészességgel gyanúsítják.

A végrehajtók 2018 januárja és 2019 novembere között több végrehajtás eljárásának dokumentációját meghamisították. Fiktív számlákat adtak át a bíróság számvevőségén, melyek szerint Z. P. lakatos zárakat tört fel és cserélt le az eljárások során, ami nem volt igaz. Ilymódon 2.963.300 dinárra jogtalan bevételre tettek szert.

Ugyancsak alapos a gyanú, hogy G.B. 2015 decembere és 2016 decembere között saját zsebére is dolgozott. A gyanú szerint ugyanis az eljárás költségeit, amelyet a polgárok fizettek ki, egyszerűen zsebre tette, ahelyett, hogy a bírósági számvevőségre utalta volna át. Ilyen alapon 119.250 dinár jogtalan bevételre tett szert.

A gyanúsítottak ellen bűnvádi feljelentést tettek.