2024. április 25., csütörtök

A topolyai jótékony limonádé

Három topolyai kislány, Tóth Mia, Vojcsena Zsófia és Zsivanov Bianka Zoé is bekapcsolódott a bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér megsegítésére szervezett jótékonysági akcióba.

A gyerekek a szombati piacon limonádét árultak, és az így befolyt összeget a kis Olivér gyógykezelésére ajánlották fel.

Tóth Diósi Arabellát, a topolyai zeneiskola zongoratanárnőjét, az egyik jótékonykodó kislány édesanyját, az akcióról kérdeztük.

Hol találkozott Olivér történetével?

– Olivér történetéről egy közösségi oldalon olvastam, és azonnal összeszorult a szívem. Nekem is két gyermekem van, amikor egy édesanya azt látja, hogy egy kisgyermek segítségre szorul, gondolkodás nélkül cselekszik. Azt hiszem, a mai világban nagyon fontos a gyermekeknek a példamutatás, ezért tartottam és tartom fontosnak, hogy segítsünk. Ekkor fogalmazódott meg bennünk a limonádé eladása. Egyik barátnőm kisfia limonádé árusításával jótékonykodik, úgy éreztem ehhez az akcióhoz nekünk is csatlakoznunk kell. Mikor elmeséltem a hétéves kislányomnak, egyből mondta, hogy ezt szeretné ő is csinálni! A Vajdasági jótékonysági licit csoport Facebook-oldalán osztottam meg az ötletet, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Ezek után elmentem a boltba citromért, és már a lányommal közösen készítettük is a jótékony limonádét!

Hogyan fogadták az emberek az akciót?

– Kicsit féltem, hiszen nem tudtam hogyan fogadják majd az emberek az ötletet. Ennek ellenére olyan összefogást és annyi önzetlen, jószívű embert láttam a három óra alatt amíg a gyerekek árulták a limonádét, hogy könnyekig meghatódtam. Rengeteg dicséretet és kedvességet kaptak a kislányok, és az is fantasztikus érzés, hogy a közösségi oldalon több száz pozitív hozzászólás érkezett az eseményt követően.

Elégedettek az eredménnyel?

– Teljes mértékben! Felülmúlta az elképzelésünket, ugyanis röpke két és fél óra alatt 56.400 dinár és 30 euró gyűlt össze, ez több mint fele volt annak az összegnek, ami akkor a számlán volt.

Folytatják majd a jótákonysági akciót?

– Természetesen! Kedden a kishegyesi, szerdán a bácskossuthfalvi piacon, illetve jövő szombaton a topolyai piacon várjuk a jótékonykodni vágyókat! Mi, szülők, teljes mértékben támogatjuk gyermekeink munkáját.