2024. április 19., péntek
TÖRÖKKANIZSA

Újult erővel a Vajdasági ligába

Megkezdte a felkészülést a következő idényre a törökkanizsai Obilić csapata, amely a Vajdasági liga északi csoportjában verseng majd. A törökkanizsai gárda nyolc szezon után jutott fel ebbe a ligába. Az elmúlt években a klub megjárta a legalacsonyabb osztályt, csődközelbe került, ám most újra jó körülmények között edzhetnek a futballisták. Az egyesület élére választott Sava Tata korábbi utánpótlásedzőt, Predrag Berićet bízta meg a csapat irányításával. A keret magva megmaradt, de érkezők és távozók egyaránt voltak az Obilićnél. A pacséri Bácskából Uroš Glogovac, a Zentából Aleksandar Dražić és Stefan Al-Saidi, a tiszaszentmiklósi Slogából pedig Igor Dimitrov csatlakozott a csapathoz.

A tervek szerint még két-három játékossal erősítünk, így már fel tudjuk venni a versenyt a vajdasági ligásokkal. Céljaink szerint a tabella közepén szeretnénk végezni” – nyilatkozta Sava Tatić klubelnök.

A járványhelyzet miatt az Obilić július 25-én kezdte az edzéseket, ahol 20 játékos állt a vezetőedző rendelkezésére. Az első felkészülési mérkőzését a bánátnagyfalvi Kozara ellen 2:1-re nyerte a gárda. A klub berkein belül a fiatalokkal Milan Matejin, Csanádi Dániel és Predrag Lajić foglalkozik.