2024. április 20., szombat

Könyves a ZTE-ben, Takács Szegeden

Az elmúlt napokban, hetekben több Magyarországon focizó délvidéki labdarúgó is csapatot váltott. A jelenleg talán a legtöbbre taksált vajdasági magyar futballista, Könyves Norbert a Paks gárdájától Zalaegerszegre igazolt, az elmúlt szezonban 11 gólig jutó moholi támadó három évre kötelezte el magát a zalai klubhoz. Végh Gábor tulajdonos és Sallói István sportigazgató olyan jövőképet vázolt fel, amire nem tudtam nemet mondani. A ZTE-nek fiatal, hajtós csapata van, remélem, a rutinommal segíteni tudok majd a fiataloknak. A személyes célom pedig az, hogy túlszárnyaljam az előző szezonban elért góljaim számát” – mondta Könyves, aki eddig 59 találatot jegyzett a magyar élvonalban.

Az NB II-ben nagy célokkal induló Szeged-Csanád Grosics gárdája egy évre kölcsönbe megszerezte a Mezőkövesdtől a hajdújárási Takács Tamást. A 196 cm magas csatár pályafutása során eddig több mint 130 NB I-es bajnokin lépett pályára, melyeken 27 gólig jutott. Már évek óta terveztem, hogy Szegedre igazolok, és most nagyon örülök, hogy összejött a dolog. Itt tényleg világszínvonalú az infrastruktúra, bízom benne, hogy az új, szegedi arénában sok néző előtt fogunk játszani” – nyilatkozta a kék-feketék honlapjának a hórihorgas támadó.

Már korábban hírt adtunk róla, hogy a második osztály egyik újoncánál, a Szentlőrincnél tovább bővült a bácskai légió, a kishegyesi Hajagos Tamás, illetve a szabadkai Pacéka Norbert és Luka Sili után ugyanis a csantavéri Sinkovits Dávid is a piros-fekete klub játékosa lett, mint ismeretes, a 22 éves támadó középpályást a topolyai TSC-től szerezték meg a szentlőrinciek. A beilleszkedés szerencsére könnyen ment, mivel az új csapattársaim között több vajdasági is van, akiket már otthonról ismerek. Támadó középpályásként szeretném minél több góllal, gólpasszal segíteni az új klubomat” – mondta Sinkovits, aki az elmúlt idényben egy gólt szerzett a TSC színeiben.

Az augusztus első hétvégéjén elrajtolt NB II-es bajnokságban egyébként több mint fél tucat délvidéki magyar labdarúgó szerepel, így az észak-vajdasági focirajongók minden bizonnyal nagy érdeklődéssel követik a Merkantil Bank Liga küzdelmeit.