2024. március 29., péntek
VÍZILABDA

Felsőházban a Miskolc

Vasárnap késő délutánra egy kérdés maradt a férfi vízilabda magyar kupában: a Szeged vagy a Miskolc jut a felsőházba. Az előzetes eredmények arra engedtek következtetni, a Tisza-partiaknak nem jelent majd különösebb problémát a zárófordulós találkozó, a miskolciak azonban hamar rácáfoltak erre – 5:1-es első negyedet produkálva alaposan meglepték Szabó Zoltán együttesét. A szegedi vezetőedző egy időkérés alakalmával leteremtette kiválasztottjait, akik némileg magukhoz tértek, a záró játékrészre felzárkóztak, többre azonban nem volt erejük és idejük, a Miskolc rutinosan őrizte előnyét és végül 3 góllal (11:8) megnyerte a találkozót. Ez egyben azt is jelentette, hogy Kis István gárdája 7 ponttal továbbment a csoportból.

A kupa harmadik köre a hétvégén esedékes, a következő csoportbesorolás az előző szakasz eredményei alapján történik: az I-es csoportban a „színes” csoportok 1-2. helyezettjei (Szolnok, Eger, OSC, BVSC, FTC, Honvéd, Vasas, Miskolc), míg a II-esben a 3-4. helyezettek (Szentes, KSI, Pécs, Tatabánya, UVSE, Debrecen, Szeged, Kaposvár) szerepelnek. Ebben a fázisban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, amelyek korábban összecsaptak.

A negyedik forduló augusztus közepén az egész torna utolsó szakasza lesz, ebben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak.

Eredmények, 2. forduló, zöld csoport (Szeged): Vasas–Kaposvár 17:7, Miskolc–Szeged 11:8. A csoport végeredménye: Vasas 18, Miskolc 7, Szeged 6, Kaposvár 4 pont.

NŐI DUNA LIGA

Az Eger nyert

A Duna Ligát a koronavírus-járvány miatt nem tudták befejezni a csapatok, viszont az eddig lejátszott mérkőzések alapján végeredményt hirdettek a sorozatban. Eszerint az Eger végzett az első helyen, megelőzve a Szentest, míg a harmadik a bukaresti Steaua lett. Az érmeket Szentesen, a magyar kupa mérkőzések előtt Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, valamint Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke adta át a csapatoknak.