2024. április 23., kedd

Kétszáz fertőzött Temerinben

Szerbiában 311 új megbetegedés, 8 személy vesztette életét – December elsejéig felépül a zimonyi Covid-kórház
Temerin községben aggasztó a fertőzöttek száma

Temerin községben aggasztó a fertőzöttek száma

Mint a szerbiai válságstáb tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott adatokból kiderül, valamelyest csökkent a koronavírussal fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 8395 koronavírus-tesztet végeztek Szerbiában, mely során 311 polgárról derült ki, hogy megfertőződött a vírussal. Ugyanebben az időszakban 8 személy vesztette életét, amivel 590-re nőtt a járvány szerbiai áldozatainak száma. Az összfertőzések száma az országban 26 193, a halálozási arány pedig 2,25 százalék. Jelenleg 146-an vannak lélegeztetőgépen az ország területén. Az országos adatok szerint eddig összesen 686 488 tesztet végeztek el.

A temerini önkormányzat vasárnap délelőtt közösségi oldalán közölte, hogy a Vajdasági Közegészségügyi Intézet közleménye szerint Temerin községben a fertőzött és fertőzésben megbetegedettek száma meghaladta a 200-at. Emiatt a válságtörzs augusztus 1-jei hatállyal döntést hozott a rendkívüli helyzet kihirdetéséről a község egész területére. A döntés értelmében a korábban hozott rendelkezéseket és intézkedéseket a válságtörzs felügyeletével mindenki köteles betartani.

Alig egy hete még, a járvány erősödésének kezdete (június eleje) óta a fertőzöttek száma 95 volt a temerini községben. A mostani közlésből nem derül ki, hogy az új betegek házi karanténban vannak-e, vagy kórházban, illetve, hogy a járvány erősödése óta hányan hunytak el a fertőzésben.

A zimonyi katonai komplexumban új Covid-kórház épül, melynek ünnepélyes alapkőletételén Aleksandar Vučić szerb államfő is részt vett.

Az államfő beszédében kiemelte, hogy az új egészségügyi létesítményt terveik szerint december elsején adják át rendeltetésének. A kórház 800–1000 beteg ellátására lesz alkalmas, a legmodernebb felszereléssel látják el, a beruházás pedig mintegy 27 millió dinárt tesz ki. A járványhelyzet lecsengésével más betegeket is ápolnak majd ott.