2024. április 20., szombat

Humanitárius hétfő

Ezzel az elnevezéssel indított hat évvel ezelőtt egy emberbaráti, pénzsegélygyűjtő akciósorozatot a székvárosi fürdőhelyet működtető Városi Kertészet Közvállalat.

Általában ritka betegségekben szenvedő gyermekek és fiatalok számára gyűjtenek, a pénzből legtöbbször külföldi gyógykezeltetésük költségeit fedezhetik a fiatalok szülei. Hétfőn Andrea Mudrić, két kislány édesanyjának a gyógykezelésére – őssejtterápiájára – gyűjtenek, a nő 4 évvel ezelőtt egy közlekedési baleset után mozgásképtelenné vált.
A fürdőhely 8 és 19 óra között várja látogatóit, a járványügyi helyzetkép függvényében általában az esti órákban, 11 óráig is nyitva van. Az 50 dinárba kerülő belépőjegyet hétfőn nem kell kifizetni. A legutóbbi akció során egy autizmusban és epilepsziában szenvedő kisfiú, azaz szülei számára sikerült összegyűjteni 241.760 dinárt Azok a szülők, akik szeretnének bekerülni a segélyprogramba, a Strand főbejáratánál lévő pénztárnál jelezhetik kérésüket.

Emlékeztetünk arra, hogy az idén a jól ismert okokból kifolyólag a Strand látogatottsága jóval nagyobb, mint a korábbi években, így a humanitárius pénzösszeg is nagy olyan hétfőkön, amikor az időjárás kedvező.