2024. március 28., csütörtök
FORMULA–1

Perez fertőzött!

Már a F1-es szezon negyedik versenyhétvégéjére bekövetkezett az, amitől a sport a leginkább tartott, viszont amely eshetőségre fel is készült az elmúlt hónapokban: egy versenyzőt, a Racing Point-os Sergio Pérezt diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel a Brit Nagydíj előtt, a mexikóinak így kötelezően karanténban kell maradnia, és nem vehet részt a hétvégi eseményeken, mint ahogy valószínűleg az egy hét múlva, szintén Silverstone-ban zajló 70. Évfordulós Nagydíjon sem.

Pérez kidőlése elég későn, csak csütörtök este vált biztossá, de a Racing Point a szűkös időkeret ellenére is talált helyettest, méghozzá korábbi pilótáját, Nico Hülkenberget, aki legutóbb 2016-ban volt az akkor még Force India néven ismert istálló tagja, az idénre viszont elveszítette helyét a mezőnyben, miután nem tartotta meg őt a Renault. A német péntek délelőtt megérkezett a pályára, és az első szabadedzésen már autóba is ült. Az ismeretlen technika miatt nem lesz könny dolga, az idén nagyot előrelépő Racing Pointtal viszont jó eredményeket is elérhet.

Videós bejelentkezésben Pérez arról beszélt, az elmúlt két hétben az FIA minden védelmi előírását betartotta, és csak Mexikóban járt, hogy meglátogassa édesanyját a kórházban. Eközben viszont előkerültek fotók a közösségi médiában arról, hogy a pilóta egy étteremben rajongókkal találkozott, majd pedig Olaszországban nyaralt – utóbbi képet felesége gyorsan törölte is az Instagramról.