2024. április 18., csütörtök

Nem lopunk!

Tiltakoztak az újvidéki postások az őket ért vádak miatt

A Főposta épülete előtt tegnap a helybeli postások egy csoportja kisebb megmozdulást szervezett, amelynek során A dolgozók nem tolvajok feliratú transzparenst feszítettek ki.

A 021.rs hírportál emlékeztet arra, hogy a megmozdulásra azért került sor, mert a közösségi oldalakon és a médiában olyan vádak jelentek meg, amelyekben a postásokat jelölik meg főbűnösökként azért, hogy a külföldről beérkező küldemények eltűnnek. Emiatt Szerbia az interneten keresztüli áruforgalommal foglalkozó nemzetközi cégek fekete listájára került. A postáscsoport néhány perc erejéig állt a Főposta bejárata előtt, egy, a nevét elhallgatni kívánó dolgozó az említett hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy érzékenyen érintette őket az a vád, hogy a lelkiismeretesen elvégzett munkájuk ellenére, tolvajokként lettek megbélyegezve.

– Elegédetlenek vagyunk, igazságtalanul vádolnak minket, tolvajoknak neveznek meg, és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illetnek bennünket. Szeretnénk kifejezni elégedetlenségünket és felszólítjuk a vállalatunkat, valamint az alaptalan vádakat közlő oldalakat, hogy keressenek közös megoldást – nyilatkozta a dolgozó.

Egyes külföldi cégek illetékesei szerint Szerbiát nem tették semmiféle fekete listára, és az sem igaz, hogy emiatt emelték meg a kiszállítási költségeket. Valójában egy globális szinten jelentkező logisztikai problémáról van szó, ami miatt több országban is megemelték a megrendelt termékek postai díjszabását.