2024. március 29., péntek

Csatorna-fővezeték épül a Nagybecskereki úton

Budiszava szennyvizét szállítja majd a központi szűrőüzembe

Elkezdődött a szennyvízhálózat bővítése, azaz a fővezeték kiépítése a Nagybecskereki út mellett a Bajcsy-Zsilinszky utcáig, mondták a Városi Vízművek közvállalat illetékesei.

Szennyvízhálózati fővezeték épül a Nagybecskereki út mellett, a nagyberuházás értéke kb. 300 millió dinár (Ótos András felvétele)

Szennyvízhálózati fővezeték épül a Nagybecskereki út mellett, a nagyberuházás értéke kb. 300 millió dinár (Ótos András felvétele)

A munkálatok hétfőn kezdődtek meg, a projekt értéke kb. 300 millió dinár, az új szennyvízhálózat a Nagybecskereki út melletti ipari zónát és az épülő csokoládégyár területét fedi.

A Városi Vízművekben elmondták, hogy az új szennyízhálózatnak köszönhetően a kátyi, tiszakálmánfalvi (Budisava) és a kliszai szennyvízcsatornát is az itt épülő szivattyútelepre kötik be, amelyből a szennyvízcsatorna a Nagybani piacnál épülő szivattyútelepre torkollik majd. A legújabb munkálatok a területrendezési tervvel összhangban zajlanak.

A Városi Vízművekben arra kérik a polgárokat, legyenek türelmesek, mert a szennyvízhálózat építése miatt fennakadások lehetnek a vízellátásban. Példaként a bakolci (Bukovac) esetet hozták fel, ezen a településen ugyanis két héttel ezelőtt fejezték be a szivattyútelep megépítését, ahol szintén nagy munkálatok folytak és gyakran előfordultak vízkorlátozások.

A közvállalatban felhívták a polgárok figyelmét arra, hogy takarékoskodjanak a vízfogyasztással, pl. fogmosáskor ne hagyják állandóan megnyitva a csapot, mosogatáskor sem fontos, hogy állandóan folyjon a víz, a mosógépet csak akkor használják, ha teljesen megtöltődött szennyes ruhával, a kertekben pedig ne csővel locsoljanak, hanem inkább kannából.

Bakolcon folyamatban van az új háztartások rácsatlakoztatása a szennyvízhálózatra, ezért a Városi Vízművekben arra kérik a polgárokat, hogy legyenek megértéssel, ha időnként a munkálatok miatt vízkorlátozást vezetnek be.

A közvállalatban emlékeztetnek arra, hogy nyáron szokásosan nagyobb a vízfogyasztás a város területén, az idén azonban sokkal nagyobb az eddiginél is, mivel a koronavírus-járvány miatt sokan nem mentek el nyaralni, ennek ellenére mégis az egész város területén akadálymentesen működik a vízszolgáltatás.