2024. március 28., csütörtök
FOTÓPÁLYÁZAT

Topolya bennünk lakozik

Augusztus 15-éig várják a fotókat

A12. Topolya a részletekben lakozik című pályázat célja, hogy tehetséges fotósaink ne csak otthon, családi és baráti körben vagy a közösségi oldalakon mutassák meg színvonalas fényképeiket, hanem legyen lehetőségük bemutatkozni a nagyközönségnek is. A beküldött alkotásokon keresztül bemutathatják, miként látják Topolya szépségét, életét, különleges pillanatait. Az alkotások témájával és tartalmával kapcsolatosan nincsenek kikötések. A szervezők arra kíváncsiak, hogy mit és hogyan képzel, tervez a fotográfus, amikor azt hallja: Topolya a részletekben lakozik. Várják az egyedi és ötletes képeket.

A koronavírus-járvány rányomta bélyegét közösségünkre is, megváltozott az életünk. Várják azokat a fotókat is, amelyek erről az időszakról vallanak.
A pályázatra minden érdeklődő jelentkezhet, korhatár nélkül. Pályázati határidő: 2020. augusztus 15.
Egy pályázó legfeljebb 5, digitális technikával készült, jó minőségű, nagy felbontású képet küldhet be. A fotókat CD-n (vagy bármilyen más digitális adathordozón) a következő címre kérjük eljuttatni: Juhász Erzsébet Könyvtár, 24300 Topolya, Fő utca 16. Bővebb információ: 711 725 vagy 063 852 8543-as telefonszámon, a könyvtár honlapján: www.bibltop.org vagy Facebook-oldalán.
A beküldött fotónak legyen címe (a file-név).
A pályázat jeligés. A CD-re írják rá a jeligét. A pályázó nevét, értesítési címét, telefonszámát, e-mail-címét zárt borítékban mellékeljék. A borítékra is írják rá a jeligét!
A pályázó a képek beküldésével elfogadja a kiírás feltételeit, és nyilatkozik, hogy a képek saját felvételei, és más személy szerzői jogát nem sértik.
A legjobb képekből a szervezők kiállítást rendeznek 2020 szeptemberében, a Topolyai Napok alatt. A kiállítás időtartama alatti vetítésen minden pályázó munkáját bemutatjuk.
A képeket szakmai zsűri értékeli, a díjazott alkotókat telefonon vagy levélben értesítik.
A legjobb felvételek szerzői oklevélben és értékes díjakban részesülnek.

A pályázaton való részvétellel a pályázók beleegyezésüket adják, hogy munkáik szerepeljenek a színes falinaptárban és a Községi Turistaszervezet reklámanyagában, illetve emléktárgyain. Ellenszolgáltatásként a kiválasztott pályamunkák szerzői ajándékcsomagot kapnak a turistaszervezettől azokból a termékekből, amelyeken pályaművük szerepel.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a pályázat címét értelmezzék szabadon, sokoldalúan és kreatívan! Ne feledjék, az ördög a részletekben, Topolya bennünk és a topolyaiakban lakozik. Minden olyan alkotásnak örülünk, ami a fotóművészet kifejezőeszközeivel mesél arról, milyennek látja a várost, Topolyát és környékét. Akár a koronavírus idején is. Meséljenek a képek, meséljen Topolya!