2024. április 19., péntek

Rendben tartják a falu központját

Akcióban a bácskossuthfalvi Írisz Virágkedvelők és Környezetvédők Egyesülete

A nyári melegben, de olykor szemerkélő esőben, idejét, erejét nem sajnálva fejti ki térrendező, kertészkedő munkáját az Írisz Virágkedvelők és Környezetvédők Egyesülete.

Dávid Kornélia, a szervezet elnöke elmondta, hogy a nyári melegekben nem tanácsos virágot ültetni, ezért mostanában gyomtalanítással foglalkoznak, a már korábban elültetett növényeket gondozzák a falu központjában és a REKI-ben.

– Szerencsére a növények öntözését a helyi közösség, illetve a Standard Közvállalat munkacsoportja becsületesen elvégzi, ami nélkül a virágok már tönkrementek volna. Nagyon boldog vagyok, hogy negyven aktív tagunk van, és az utóbbi időben több fiatal is csatlakozott a szervezetünkhöz. Valamennyien örömmel végezzük a munkánkat, barátkozunk, beszélgetünk, feltöltődünk, és közben hasznosan töltjük el az időnket, a közjó érdekében – hallhattuk Dávid Kornéliától, aki elárulta azt is, hogy a közelmúltban a faluban járt a Vajdasági Rádió és Televízió forgatócsoportja, hogy megörökítse az Írisz munkaakcióját.

– Izgultunk elég rendesen, de később mindenki felbátorodott, és örömmel szólt a tapasztalatiról. A forgatócsoport megörökítette, hogy ládákat, üvegeket festettünk az egyik következő projektünkhöz. Az az elképzelésünk, hogy a helyi közösség udvarában található klubhelyiségünk előtti részt is kicsinosítjuk, miután lemeszeltük a falat – mondta végül az Írisz elnök asszonya.