2024. április 24., szerda

Nagy érdeklődés övezi a pacséri gyógyfürdőt

Sok az újvidéki, belgrádi, közép-szerbiai vendég

 Az elmúlt hetekben az előírásokkal összhangban csökkentett látogatói létszámmal, de folyamatosan fogadta a gyógyulni, kikapcsolódni vágyókat a pacséri gyógyfürdő.

Mind nagyobb az érdeklődés a különleges hangulatú, gyógyhatású, rózsaszínes árnyalatú pacséri gyógyfürdő iránt (Herceg Elizabetta felvétele)

Mind nagyobb az érdeklődés a különleges hangulatú, gyógyhatású, rózsaszínes árnyalatú pacséri gyógyfürdő iránt (Herceg Elizabetta felvétele)

Szabolcski Szabolcs, a helyi közösség tanácsának elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a tófürdő és a beltéri ülőfürdőre alkalmas medencék területén fokozottan odafigyelnek a fertőtlenítésre, a dolgozók maszkban végzik a feladatukat. A koronavírus ellni védelem okán hozott intézkedések miatt a vendégek létszáma több napja maximum 600 személyre korlátozódik a fürdő területén.

– A helyzetre való tekintettel ügyelünk az egészségvédelmi szabályok betartására, gyakrabban fertőtlenítjük a felületeket, illetve korlátozva van az üdülni, gyógyulni vágyó vendégek létszáma is. A napokban arra is volt példa, hogy a ránk vonatkozó rendeleteket betartva kénytelenek voltunk kitenni a betelt táblát, és az éppen érkezőket megértésre és türelemre kérni – mondta el a tanácselnök.

Az elmúlt hetekben több belgrádi médium foglalkozott a pacséri gyógyfürdővel, a vizének gyógyhatásával, de külföldről is érkeztek forgatócsoportok. Ez pedig hatással van a vendégek érdeklődésére is. A múlt évihez képest megduplázódott a faluban a bérelhető fekhelyek száma. A keresletet az is mutatja, hogy a fürdőzni vágyók hetekkel előbb lefoglalják a szálláshelyeket, különösen a nyári szezon idejére. A parkolóban több újvidéki, belgrádi, de délebbi városok rendszámtábláival rendelkező autó is áll délutánonként. Ez utóbbiak pedig egyre jobban érdeklődnek a pacséri eladó lakóépületek iránt, ami pedig az aktuális házvásárlási pályázatokkal együtt hatással van a falubeli házak árára. A tanácselnöktől az iránt is érdeklődtünk, hogy milyen módon, mely biztonsági előírásokat szem előtt tartva üzemelnek ezekben a napokban.

– Mivel az eddigi évek gyakorlatával összehasonlítva sűrűbben, és több helyen kell fertőtlenítenünk, ezért az ezzel járó költségek miatt minimálisan ugyan, de kénytelenek voltunk megemelni a belépőjegyek árait. A felnőtt jegyet 350 dinárban határoztuk meg, a gyermekjegy továbbra is 200 dinár. Egy gyermekkel a családi belépőjegy 700 dinárba kerül, két gyermekkel pedig 900 dinár. A helyiek számára a felnőtt belépő 150 dinárba kerül, a gyermekjegy pedig 100 dinár. Hangsúlyosan kérjük kedves vendégeinket, hogy tartsák be az érdekükben, és mindannyiunk védelmében hozott biztonsági előírásokat a fürdőnk területén – hallhattuk a tanácselnöktől, aki felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is érvényben van az a népszerű rendelkezésük, miszerint a zárás előtti két órában érkező felnőttek kedvezményesen, 200 dinárért tudnak megmártózni, a gyerekek pedig 100 dinárért, ezt pedig igyekeznek a helyiek mellett a vidékről érkezők is kihasználni.