2024. április 26., péntek
KREATÍV PERCEK

Irodadizájn

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem is tudja, hogyan fogjon hozzá.

Nem is gondolnánk, de egy irodában is fontos a berendezés jó elhelyezése, szervezett elrendezése. Különösen hátrányosan hat az ott dolgozók teljesítőképességére a túlzsúfoltság és a rendezetlenség. A munkahelyen is ugyanolyan fontos az ergonómiai követelmények betartása, ezt egyre több cégvezető felismeri.

Az irodai bútorzat kiválasztásakor, tervezésekor fontos szempont, hogy az elemek maximálisan megfeleljenek a szükséges funkcióknak. Minden irodai eszköznek, mint például a számítógépeknek, nyomtatóknak és/vagy fénymásolóknak meglegyen a pontosan meghatározott helyük.

Az alábbi irodaházban egy nagy könyvelőségi iroda, egy igazgatói iroda és egy konferenciaterem tervezése volt folyamatban. A könyvelőhelyiségben a rengeteg aktuális évi dokumentáció elhelyezésére terveztük meg a tárolóbútorzatot, ugyanakkor itt kapott helyet a nagy nyomtató a tárolójával, és négy íróasztal számítógépekkel.

Az igazgatói iroda többnyire a kisebb megbeszéléseknek ad helyet. Az íróasztallal szembeni falra viszont egy kisebb médiafal is került.

Az emeleti nagyobb helyiségbe tervezték a konferenciatermet. A hosszú konferenciaasztal 18 fő összejövetelére alkalmas. Ez a helyiség is kapott egy hatalmas médiafalat és néhány komódot is egy kisebb italhűtővel.

Minimális dizájnnal is felöltöztettük a két médiafalat, természetes kőburkolat került azokra a részekre, amelyekre a televíziót helyeztük.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.