2024. április 24., szerda

Táskák, tanszerek, játékok

A szabadkai Segítő Csipet Csapat jótékonysági akciója

A szabadkai Segítő Csipet Csapat csütörtökön nehéz sorsú gyermekek számára tartott tanszercsomagosztást. Az eseményről bővebb tájékoztatást Osztrogonác Hajnalka, a csapat vezetője adott lapunk számára.

Osztrogonác Hajnalka átnyújtja a tanszercsomagot (Fotó: Gergely Árpád)

Osztrogonác Hajnalka átnyújtja a tanszercsomagot (Fotó: Gergely Árpád)

– Az iskolásokon szeretnénk segíteni. Füzeteket, ceruzákat, táskákat, édességeket osztunk ki ötven gyermek számára. Közülük hatan óvodások. Ők a tanszercsomag mellett még játékokat is kapnak. A csomagok segítőkész szabadkai polgároknak köszönhetően gyűltek össze. Csapatunk egész évben gyűjti az újrahasznosítható anyagokat, például műanyag flakonokat, elpusztult elektronikus gépeket. Ezeket mi eladjuk és a befolyt összegből vásárolunk adományokat nehéz sorsú családok részére. Emellett kaptunk egy nagyobb adományt Gubics Andrástól és Andreától, akik táskákat és füzeteket juttattak el csapatunknak – nyilatkozta Osztrogonác Hajnalka.

A tanszercsomagok kiosztására a járványügyi előírások betartása mellett került sor. A résztvevők maszkot viseltek. A csapat fertőtlenítőket biztosított, valamint a gyermekek ötfős csoportokban érkeztek a csapat raktárhelyiségébe.