2024. április 23., kedd
SZENTTAMÁS

Nem mindennapi kiállítás nyílt a Szabadság téren

Nem mindennapi kiállítás nyílt a szenttamási Szabadság téren kedden, július 28-án. Az önkormányzat előtti parkban azok a képzőművészeti és kreatív műhelymunkán készült alkotások láthatók, amelyek a Kultúrotthon és Đorđe Ćorić képzőművész-mesterhallgató Bojom do osmeha – Színekkel a mosolyig elnevezésű közös projektuma keretében készültek. A munkákat 5–13 éves diákok készítették, akik a koronavírus-járvány miatt három csoportban dolgoztak.

Gyermekek képei tarkítják a Szabadság-teret (Paraczky László felvétele)

Gyermekek képei tarkítják a Szabadság-teret (Paraczky László felvétele)

A szenttamási Kultúrotthon igazgatója, Milica Zarić a kiállítással kapcsolatban elmondta, a műhelymunka iránt óriási volt az érdeklődés, de tekintettel a koronavírussal kapcsolatos intézkedéskre, csupán az első 44 jelentkezőt fogadták: −A munka heti két alkalommal három csoportban folyt a Kultúrotthon udvarában. Az elsődleges tervek szerint két projektumunk volt, azaz két ciklusban rajzolhattak, festhettek volna a gyerekek, ám a járvány miatt meghozott rendeletek keresztülhúzták a terveket, és csak az egyik műhelymunkát szerveztük meg. A képzőművészethez a gyerekek számára minden anyagot intézményünk biztosított. A kis alkotók teljesen szabadon dolgoztak, a témákat és a technikát is maguk választották ki, a munkát pedig Đorđe Ćorić koordinálta. A kiállítás valóban nem mindennapi, hiszen először történik meg, hogy a gyülekezési tilalom és több személy zárt helyiségben való tartózkodásának tilalma miatt a gyerekek munkáit a város szívében állítjuk ki. A kiállítás csütörtök estig tekinthető meg – mondta az igazgató.

Hozzátette, a szenttamási kulturális élet a járvány ellenére sem áll le, így hamarosan egy újabb kiállítás várható, továbbá online költészeti estet is szerveznek.