2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Olga játszik Palermóban

TENISZ

Ha minden igaz, Olga Danilović lesz az első szerbiai teniszező, aki hivatalos meccset játszik a járvány márciusi kihirdetése óta. Danilović a számos visszalépés után – többek között Nina Stojanović és Babos Tímea neve is szerepelt az elsődleges listán – feljutott a hétfőn rajtoló palermói torna selejtezőjének táblájára.

BELGRÁD – A kelet-európai bajnokságon: Krstin–Nadaf 6:0, 6:2, Tepavac–Szavelyov 6:1, 6:0, Šetkic–Ćaćić 4:6, 6:4, 7:6, nők: Sinikova–Bojović 4:6, 6:1, 6:4, Joksović–Dražić 6:2, 7:5, Sretenović–Herdželas 2:6, 6:2, 7:6.

WHITE SULPHUS SPRINGS – A virginiai tornán: Fritz–Harrison 5:3, Paul–Krueger 5:4, Sock–Sandgren 5:4, nők: Kenin–Lisicki 5:4, Pegula–Vandeweghe 5:2, McNally–Pera 5:4.

NBA

Jöhet a java!

Véget értek a felkészülési meccsek az orlandói Disney Worldben berendezett NBA-buborékban, mind a 22 gárda lejátszotta 3-3 bemelegítő találkozóját, így folytatódhat, illetve befejeződhet a liga alapszakasza a hátralévő, csapatonként 8 mérkőzéssel. Az utolsó “laza” napon a szerb érintettségű gárdák közül a Dallas játszott, a Mavericks fordulatos meccsen ikszet hozott le a Philadelphia ellen, majd a ráadásban a maga javára döntötte el az állást (118:115). Boban Marjanović csak 8 percet volt parketten, ez alatt 3 pont és 6 lepattanó volt a mérlege. Dončić 23-7-6-tal zárt, a 76ersnél Harris (28) volt a legponterősebb.

Az éles szezonfolytatás máról holnapra kezdődik a New Orleans–Utah és a Lakers–Clippers összecsapással.

NBA, felkészülési mérkőzések: Miami–Memphis 110:128, Phoenix–Toronto 117:106, Indiana–San Antonio 111:118, Portland–Oklahoma 120:131, Houston–Boston 137:112, Philadelphia–Dallas 103:103, h. u. 115:118.

FORMULA–1

2022-ig kell várnia a Ferrari-sikerekre

John Elkann, a Ferrari elnöke szerint teljes a bizalom Mattia Binotto Formula–1-es csapatfőnök iránt, de 2022 előtt nincs esély arra, hogy a maranellóiak sikereket érjenek el az autósport elitkategóriájában. Az olasz istálló hiába az F1 történetének legrégebbi, egyben legsikeresebb csapata, a jelenlegi versenyautója túl lassú, a Ferrari így az első három hétvége után az összetettben csak az ötödik a konstruktőrök között. „A valóság az, hogy az autónk nem versenyképes, és ezt mindenki láthatta a pályákon, és látni fogja újfent” – nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak Elkann. „Most fektetjük le az alapokat ahhoz, hogy a 2022-es szabályváltoztatások érvénybe lépésekor újra a győztes útra lépjünk, ebben biztos vagyok”. Elkann szerint az idei F1-es Ferrari alapjaiban gyenge mind aerodinamikai, mind technikai szempontból, ráadásul motorerőt is veszített. Az elnök arra kérte a „szenvedő” rajongókat, hogy legyenek türelmesek, és emlékeztetett arra, hogy a Ferrari legutóbbi aranykorszaka Michael Schumacherrel a volán mögött is csak hosszú várakozás után jött el. A négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel távozásáról Elkann úgy vélekedett, nehezebb olyan versenyzőkre építeni, akik már nyertek vb-címeket, mint olyanokra, akik még nem. A Ferrarinál jövőre a monacói Charles Leclerc és a most még mclarenes spanyol Carlos Sainz Jr. alkotja majd a pilótapárost.

DOPPING

Fiának árulta!

Doppingszerrel folytatott kereskedelem miatt tíz évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltották Johann Lienhart világbajnoki bronzérmes osztrák kerékpárost. A 60 éves sportember az Osztrák Doppingellenes Ügynökség (ÖADR) tájékoztatása szerint triatlonozó fiát látta el tiltott szerekkel, köztük EPO-val, genotropinnal és tesztoszteronnal, emellett doppingolásra buzdította Florian Lienhartot. Johann Lienhart három olimpián vett részt, 1987-ben pedig harmadik lett csapatidőfutamban a villachi vb-n.

SAKK

Lékó újabb veresége

Lékó Péter armageddonban kapott ki Boris Gelfandtól a 8. fordulóban a tízfős online sakktorna negyedik állomásán. A magyar és az izraeli játékos egy-egy győzelem mellett kétszer remizett, így következett az úgynevezett armageddon játszma, amelyben a világossal játszó Lékónak öt, a fekete figurákat irányító Gelfandnak négy perc állt rendelkezésre, de utóbbinak már a döntetlen is elég lett volna a sikerhez. A partiban Gelfand kerekedett felül, így 3-2-re győzött. A magyar sakkozó, aki a 8. helyen áll a mezőnyben, a tegnapi zárófordulóban a kínai Ting Li-zsennel ült asztalhoz.