2024. április 24., szerda
VÍZILABDA

Sukno Montenegróban folytatja

A kotori Primorac a minap hivatalosan is bejelentette, a horvát válogatott korábbi kiválósága, Sandro Sukno vezetőedzőként folytatja náluk pályafutását. A Jug és Pro Recco egykori pólósa tavaly, mindössze 29 évesen szívproblémák miatt fejezte be játékoskarrierjét, és rögtön edzőnek állt – Ivica Tucak munkáját segítette a horvát nemzeti csapat élén, előbb a Világliga, majd a világ- és Európa-bajnokságon is ott ült a kispadon. A klub vezetősége hangsúlyozta, Sukno szerződtetésével azt kívánják bizonyítani, hogy komolyak a szándékaik, s remélik, egy ilyen kiváló vízilabdázó nem csak tapasztalataival és munkájával segítheti a csapatot, de példaképként is szolgálhat a fiataloknak, és még több motivációt ad majd a munkához. Sukno hozzáértése tagadhatatlan, hiszen a horvát válogatott tagjaként 10 világversenyen szerzett érmet, köztük 2012-ben olimpiai aranyat, majd 2016-ban ezüstöt. 2017-ben őt választották a világ legjobb játékosának.

A Primorac története során legnagyobb sikerét 2009-ben érte el, mikor Euroligát nyert a Pro Recco ellen.

A lányok is elkezdték

A férfi vízilabda magyar kupa 1. fordulóját követően a hét elején lezajlott a női sorozat első köre is. A hölgyek versenyének a résztvevők száma miatt más a lebonyolítása, mint a férfiak viadalának. A tíz résztvevőt az előző idény eredményei alapján két ötös csoportba sorolták, ezekben a csoportokban oda-vissza alapon mindenki mindenkivel játszik, majd az így kialakult sorrend alapján következik a kupa végleges szakasza. A kupagyőzelem esélyesei a idén is az UVSE, a Dunaújváros, a BVSC és az FTC csapatai, előbbi kettő az első nap szabad volt, így a folytatásban várhatók izgalamasabb mérkőzések. A 2. fordulót a hét végén játsszák.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Tatabánya–Eger 2:13, FTC–Szentes 18:9. B csoport: BVSC–Szeged 19:2, Honvéd–III. kerületi TVE 10:21.