2024. április 25., csütörtök
AZ ÚJVIDÉK–BELGRÁD AUTÓÚTON

Megnyílt a térség legkorszerűbb benzinkútja

A Gazprom által működtetett Újvidék 16 jelzésű benzintöltő-állomás tegnaptól fogadja az autósokat az autóút mellett, a létesítményt meglátogatta Miloš Vučević polgármester és Aleksandar Antić energetikai és bányaügyi miniszter.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

A megnyitón ott volt Kiril Tjurdenyev, a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy a térség legkorszerűbben felszerelt, kiskereskedelmi benzintöltő-állomásáról beszélünk, a NIS hálózatában mindenképp a legmodernebb: A műszaki, környezetvédelmi- és biztonsági megoldásokat a legújabb szabványok szerint alkalmazták, hárommillió eurónál is nagyobb összeget ruháztunk be. A csúcsszínvonalú, digitális vezérlés öt benzintöltő „szigetet” szolgál ki, többrendeltetésű kutak, akárcsak akkumulátortöltők állnak a vásárlók rendelkezésére. 24 munkás jutott álláshoz – magyarázta a vezérigazgató.

Vučević szerint most, ilyen helyzetben beruházni 400 millió dinárt valóban elismerésre méltó vállalkozás. – A benzinkút felújításának ténye reménnyel tölt el bennünket, reméljük, hogy megfelelünk a kihívásoknak, hogy felülkerekedünk a járvánnyal folytatott harcban, és azt, hogy megőrizzük gazdaságunk fejlődési tempóját, munkahelyteremtő irányunkat. Újvidék és a Szerbiai Kőolajipari Vállalat elválaszthatatlanok egymástól, együttműködésünk kiváló, hatalmas összegekkel töltik fel a városi kasszát. A nagyvállalat és a lakosság közötti viszony folyamatosan javul, mindenekelőtt a Közösségnek közösen elnevezésű projekt akcióinak köszönhetően – emlékeztetett a polgármester.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Antić miniszter arról beszélt, hogy Szerbia erőteljesen küzd a járvány ellen, de ugyanakkor gazdaságát is igyekszik megőrizni: Nagyon fontos az ipari termelés folyamatának megőrzése, ebben a tekintetben mindegyik beruházás különösen jelentős. Gratulálok a NIS-nek! – mondta, majd emlékeztetett arra, hogy ez a kompánia most épít egy új kőolaj-feldolgozó létesítményt 300 millió euróért, ezt hamarosan megnyithatják. Ezzel a beruházással a pancsovai olajfinomító működése a lehető legkorszerűbbé válhat. A miniszter beszélt arról is, hogy a szerb kormány a környezetvédelemre a legmagasabb szabványok tükrében tekint prioritásként, ennek következményeként az Újvidék 16 benzinkúton a legkorszerűbb villanyautó-töltőt szerelték fel, az országban 85 ilyen „áramkút” működik.