2024. március 28., csütörtök

Némán suhanó kétkerekűek

Mindenki számára veszélyesek lehetnek az elektromos kerékpárok

Sok más városhoz hasonlóan, Szabadkán is igencsak elterjedtek az elektromos kerékpárok, robogók és rollerek. Szinte minden korosztály előszeretettel vásárolja ezeket a járműveket, hiszen nem kell őket bejegyeztetni, illetve forgalmi engedély és jogosítvány sem kell hozzájuk. Az idősebb nemzedék főként az ízületi fájdalmak miatt választja az elektromos kétkerekűt a klasszikus kerékpár helyett, a fiatalabb generáció tagjai pedig egyre inkább a nyugaton is divatos roller mellett teszik le a voksukat.

Mindegyik használata a megfelelő előírások betartásával biztonságos, állítja dr. Zorica Dragaš, a szabadkai Közegészségügyi Intézet Egészségnépszerűsítő Központjának népegészségügyi szakorvosa.

(Gergely Árpád illusztrációja)

(Gergely Árpád illusztrációja)

– Az elektromos kétkerekű járművek nagyon trendiek az elmúlt időszakban, és egyre többen használják őket a városban. Nem szabad azonban szem elől téveszteni, hogy amint közútra érnek, ők is a forgalom részeseivé válnak, emiatt gondot kell viselniük a saját és mások biztonságáról egyaránt. Sokan vannak, akik nem ismerik a közlekedési szabályokat, mégis használják ezeket a járműveket. Az, hogy mennyire egészséges az elektromos forgalmi eszközök használata, még vitatott a lakosok és a szakemberek körében. Az egészségügyben dolgozók véleménye szerint az a legjobb, ha az egyén a saját energiáját használja a kétkerekű járművek mozgatásához, mert az nemcsak a fizikai, hanem a pszichikai kondícióra is jótékony hatással van. Azoknak, akik ízületi problémákkal küszködnek, vagy más egészségügyi okok miatt nem használhatnak klasszikus biciklit, maguknak kell mérlegelniük, mekkora kockázatot vállalnak, ha elektromos járművet használnak. Figyelembe kell venniük a saját állapotukat, illetve azt is, milyen gyorsan tudnak reagálni balesetveszélyes helyzetekben vagy esés esetén – magyarázta a szakorvos.

A szabadkai Pink autósiskola közlekedési szakembere lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a lakosság többsége nem vezet szabványszerű elektromos kerékpárt.

– A közlekedésbiztonságról szóló törvény pontosan meghatározza, mi számít elektromos biciklinek és mi nem. E szerint az e-kerékpár nem haladhat gyorsabban az óránkénti 25 kilométeres sebességnél. Nálunk sajnos forgalomba kerülnek olyan kerékpárok is, amelyek gyorsasága ennek a kétszerese. Ezeket a sebességi feltételeket az emberek nagy része lehet, hogy nem is ismeri, mégis megveszi a piacon vagy az üzletben a járművet. A rendőr természetesen megállíthatja és kizárhatja a forgalomból a szabálytalanul közlekedő, villanykerékpárt vezető személyt. Különösen veszélyes lehet a vezetőre nézve, ha nagy gyorsasággal vezeti az elektromos biciklit sisak és egyéb védőfelszerelés nélkül. Ugyanez a helyzet az elektromos rollerekkel is. Reméljük, hogy hamarosan ellenőrizni fogják az elektromos kétkerekűeket és vezetőiket a közutakon, és a szabálytalankodóakkal szemben szigorúbbak lesznek az intézkedések – mondta a szakember.