2024. április 19., péntek

Romlik a helyzet Szenttamáson

Az utóbbi napokban nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Szenttamáson, az előírások betartásához a polgárok sokkal komolyabb hozzáállására van szükség – hangsúlyozta hétfői nyilatkozatában dr. Vlastimir Kladar, a helyi egészségház igazgatója.

(Paraczky László felvétele)

(Paraczky László felvétele)

− Csütörtök óta a Dr. Đorđe Bastić Egészségház COVID osztályán még három fertőzöttet regisztráltunk, így az ún. második hullámban a fertőzöttek száma 29-re emelkedett. Szeretném kiemelni, hogy az általános helyzet nem javult, és felkérem a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben a községi válságtörzs koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére tett határozatait. A megfelelő védekezésre különösen a fiataloknak kell odafigyelni, mert bebizonyosodott, hogy a legtöbb esetben ők a vírus hordozói. Mindenkitől sokkal komolyabb hozzáállást kérek, viseljék az arcmaszkokat, tartsák be az egymás közötti fizikai távolságot és kerüljék a felesleges összejöveteleket, mert ezáltal lehet, hogy megmenthetik valakinek az életét. Viselkedjünk felelősen mindenütt! – mondta az egészségház igazgatója.

Ugyancsak rossz hír, hogy a hétvégén Szenttamáson is áldozatot szedett a járvány, két személy hunyt el a betegség következményében.